Jūrmalas iedzīvotāji noraizējušies par bezpajumtnieku izraisītiem ugunsgrēkiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daudzstāvu ēkas pagalms Vecmīlgrāvī.
Daudzstāvu ēkas pagalms Vecmīlgrāvī. Foto: Paula Čurkste/LETA

Gandrīz vai katrā pilsētā vai pat rajonā ir kāda pamesta ēka, kura var piesaistīt dažādu aizdomīgu personu uzmanību. Kas līdzīgs noticis Jūramlā, kur privātmāju iedzīvotāji jau vairākus gadus ir spiesti sadzīvot ar bezpajumtniekiem, kas okupējuši kādas pamestas garāžas un katru nedēļu tur trokšņo un regulāri izraisa ugunsgrēkus, vēsta raidījums "Degpunktā".

Raidījums iepazinies ar Jāni, kurš jau vairākus gadus dzīvo Akāciju ielā Jūrmalā. Vīrietis stāsta, ka pa šo laiku jau ir paspējis iepazīties ar praktiski visiem vietējiem ugunsdzēsējiem, lai arī ar glābšanas dienestu vīrietim nav nekāda tieša sakara. Labas attiecības ar glābējiem Jānis nodibinājis, jo vismaz piecas reizes mēnesī ir spiests saukt vīrus palīgā dzēst liesmas graustā, kas atrodas pretī viņa mājai. Pastāvīgie pamestās teritorijas ciemiņi, bezpajumtnieki, visu laiku dedzinot plastmasu, lai iegūtu krāsaino metālu, kā arī rīko tračus. Arī šī nedēļa nebija izņēmums.

» "Mēs visi kopā dzērām..." Traģisks ugunsgrēks Jūrmalā - krāsmatās atrod laulāta pāra mirstīgās atliekas

Vīrietis stāsta, ka cīņā ar bezpajumtniekiem viņš bija lūdzis palīdzību Jūrmalas domē, kā arī mēģinājis piesaistīt policiju. Atbildīgie dienesti ir bijuši pretīmnākoši, taču atklājies, ka pamestajai teritorijai ir vairāki īpašnieki, tāpēc tās sakārtošanas process ir sarežģīts un ilgs.

Pirms kāda laika Jānis sapratis, ka ar regulāro ugunsdzēsēju saukšanu situāciju neatrisinās un kopā ar kaimiņiem apkaimē savācis parakstus, un lūdzis pašvaldību norobežot piekļuvi pie grausta. Tas izdarīts, un uz kādu laiku teritorijā iestājies miers, taču šīs nedēļas sākumā, visticamāk, tie paši klaidoņi atkal tikuši iekšā un aizdedzinājuši mašīnu riepas un citus atkritumus.

Jānis saskaitījis vismaz sešus pastāvīgus grausta apmeklētājus, taču vēl pavisam nesen viņu skaits esot bijis daudz lielāks. Vīrietis stāsta, ka daži bezpajumtnieki pārvākušies uz citām pilsētām, kāds nomiris no veselībai kaitīgā dzīvesveida, bet viena klaidoņa dzīvība izdzisusi turpat - vienā no pamestajām garāžām.

» Jēkabpils iedzīvotājus uztrauc vīrietis, kurš mitinās daudzdzīvokļu mājas pagalmā uzslietā teltī

Raidījums "Degpunktā" adresē satika arī vienu no grausta apmeklētājiem - kādu vīrieti, kurš labprāt izstāstīja savu viedokli par dzīvi populārajā bezpajumtnieku patvērumā.

"Normāla ēka, var dzīvot, atpūsties," teicis vīrietis.

Savukārt kāds vietējais iedzīvotājs, kurš arī reizēm apciemojot problemātisko teritoriju, uzskata, ka ar šīs adreses apmeklētājiem nav jākaro, jo viņi nevienam nekaitējot. Pašvaldībai būtu vienīgi jārūpējas par jauno paaudzi un tās drošību.

Jūrmalas domes pārstāvji apstiprina faktu, ka uz teritorijas esošās ēkas atrodas avārijas stāvoklī, un tieši tāpēc būvju īpašnieks, kas ir kāds Maskavas uzņēmums, ik gadu maksā zemes nodokli pēc paaugstinātas likmes. Pašvaldības pārstāvji saka, ka situācija lēni, bet virzās uz to, ka ēku īpašniekam piespiedu kārtā būs jānorobežo piekļuvi bīstamajam objektam, proti, to izdarīs pašvaldība, bet iztērētos līdzekļus regresa kārtība piedzīs no uzņēmuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu