Bez uzbrukuma līdera palikusī "Ventspils" mačā ar "Jelgavu" lūko nostiprināties pirmajā trijniekā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FK "Ventspils" futbolisti
FK "Ventspils" futbolisti Foto: FK Ventspils Futbola Klubs (Facebook)

Šodien "Optibet" Latvijas futbola virslīgā tiks aizvadītas trīs spēles. Vispirms plkst.14 "Ventspils" olimpiskā centra stadionā uzņems "Jelgavas" vienību, dueli tiešraidē translējot kanālam "Best4Sport TV".

Ventspilniekiem šī būs pirmā spēle bez sava uzbrukuma līdera Tosina Aijeguna, kurš karjeru turpinās Šveices augstākās līgas komandā "Zurich". Aijegunu, tāpat kā Adeleki Akinjemi, pirms 2017.gada sezonas uz Ventspili atveda bijušais komandas galvenais treneris Pols Ašvorts. Aijeguns kļuva par vienu no komandas līderiem un šosezon ar 11 vārtiem ir virslīgas rezultatīvākais spēlētājs.

Turpretī "Jelgava" pastiprinājusi sastāvu ar malējo pussargu Mati Cincadzi, kurš aizvadījis divas spēles Gruzijas valstsvienībā.

"Ventspils" virslīgā nav zaudējusi teju trīs mēnešus, šajā laikā astoņos mačos izcīnot sešas uzvaras un divreiz spēlējot neizšķirti. Kurzemes komandai uzvara vajadzīga, lai nostiprinātos pirmajā trijniekā, jo, ja oktobra beigās "Jelgava" virs galvas cels Latvijas kausu, ar ceturto vietu var nepietiks Eirokausu sasniegšanai. Turpretī jelgavniekiem vasarā bija neliela trīs bezzaudējumu sērija, bet kopumā Zemgales vienība aizvada nestabilu sezonu.

Komanda pirmajos trīs apļos savstarpējās spēlēs punktus dalījušas uz pusēm. Pirmajā aplī ar 2:1 pārāka bija "Jelgavas" komanda, otrajā aplī duelis noslēdzās neizšķirti 1:1, bet trešajā aplī ar 2:1 uzvarēja "Ventspils", izšķirošos vārtus trīs minūtes pirms pamatlaika beigām gūstot Daniilam Ulimbaševam.

Tikmēr plkst.16 "Daugavpils" "Celtnieka" stadionā tiksies ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu. Šo spēli varēs vērot kanālā "Best4Sport TV Extra".

Daugavpilieši pēdējās trīs virslīgas spēlēs ir bez uzvarām, kā rezultātā arvien vairāk jācīnās par nenokļūšanu pēdējā vietā un pārspēlēs. Savukārt valmieriešiem ir nestabili rezultāti, taču pirmais trijnieks ir sešu punktu attālumā, bet līdz četriniekam ir viena uzvara. 

Pirmajā aplī ar 2:0 uzvarēja Vidzemes komanda, otrajā aplī ar 1:0 pārāka bija Latgales vienība, bet trešajā aplī duelis noslēdzās neizšķirti 1:1.

Visbeidzot plkst.17.45 Latvijas čempione un kopvērtējuma līdere "Riga" divu galvaspilsētas komandu duelī "Skonto" stadionā uzņems "Metta" vienību. Šī cīņa būs vērojama Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

"Riga" komanda, kuru tikai nepilns pusmetrs šķīra no UEFA Eiropas līgas grupu turnīra, straujiem soļiem tuvojas pretī savam otrajam čempiontitulam pēc kārtas. Latvijas čempione zaudējuma rūgtumu nav izjutusi kopš jūnija beigām un tuvāko sekotāju RFS apsteidz par astoņiem punktiem, turklāt "Riga" vienībai ir divi mači rezervē.

Savukārt "Metta" iepriekšējā kārtā pārtrauca astoņu neuzvarēto spēļu sēriju, uzveicot principiālo pretinieci "Daugavpili". Priekšpēdējā pozīcijā esošie daugavpilieši pirms šīs kārtas ir vien divu punktu attālumā.

Pēc Eirokausiem "Riga" sastāvā vairs nav Grieķijas izlases aizsarga Giorga Valerianosa, taču arī "Metta" palikusi bez būtiskiem spēkiem aizsardzībā, jo nigērietis Lukmans Zakari nonācis Spānijas augstākās futbola līgas kluba Seviljas "Real Betis" paspārnē. Turklāt sakrāto brīdinājumu dēļ "Metta" vienībai šajā mačā nepalīdzēs Tamirlans Džamalutdinovs, kurš ar deviņiem vārtiem ir virslīgas trešais rezultatīvākais futbolists.

Šosezon iepriekšējās trīs savstarpējās spēlēs uzvarējusi "Riga". Pirmajos divos apļos panākumi bija minimāli ar 2:1, bet trešajā aplī tika izcīnīta graujošā uzvara ar 4:0.

Svētdien šīs kārtas noslēgumā kopvērtējuma vicelīdere RFS savā laukumā eksaminēs Jūrmalas "Spartaku". Šo kārtu izlaiž "Liepāja".

Ar 50 punktiem 23 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par astoņiem punktiem mazāk ir 25 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 40 punktiem 24 spēlēs ir "Ventspils", bet 37 punkti 25 mačos ir "Spartaks" vienībai. Tikmēr 34 punkti 24 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, 29 punkti 25 dueļos - "Liepājai", 27 punkti 24 cīņās - "Jelgavai", 25 punkti 25 spēlēs - "Daugavpilij", bet pēdējā ar 23 punktiem 25 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu