Dzierkals pievienojies Somijas klubam "Jukurit"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Dzierkals
Mārtiņš Dzierkals Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals pievienojies Somijas spēcīgākās līgas vienībai Mikeli "Jukurit", pirmdien savā mājaslapā vēstīja klubs.

Tiek vēstīts, ka vienošanās panākta uz vienu gadu. Tikmēr komandas sporta direktors Jukka Holtārs atklāja, ka hokejists klubam pievienojies, lai spertu nākamo soli savā karjerā.

"Mēs sagaidām, ka spēlētājam būs laba kustība, raksturs, pieeja un prasmes. Iegūtā informācija no Rīgas "Dinamo" un arī Toronto "Maple Leafs" ļauj mums domāt, ka arī šajā līgā viņš gūs panākumus," teica Holtārs.

"Jukurit" 2015./16.gada sezonā kļuva par Somijas čempioniem pēc spēka otrajā līgā, bet kopš pievienošanās spēcīgākajam čempionātam, komanda ne reizi nav spējusi iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Aizvadītajā sezonā 22 gadus vecais Dzierkals 42 spēlēs guva piecus vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles, tiekot izvirzīts KHL sezonas labākā jaunā spēlētāja balvai.

Pirms atgriešanās Latvijā Dzierkals 2017./2018.gada sezonā laukumā bija četrās Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlēs, kurās Toronto "Marlies" sastāvā ar rezultativitāti neizcēlās un tika pie negatīva lietderības koeficienta -4.

Lielāko daļu šīs sezonas Dzierkals pavadīja Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā, kur pārstāvēja Orlando "Solar Bears" komandu. ECHL viņš regulārajā čempionātā 51 spēlē guva 15 vārtus, veica 21 rezultatīvu piespēli un tika pie lietderības koeficienta -2. Izslēgšanas turnīrā viņam septiņos mačos vieni vārti, divas rezultatīvas piespēles un neitrāla lietderība.

Savukārt pirms došanās uz "Marlies" Dzierkals divas sezonas pārstāvēja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandu Ruinas-Norandas "Huskies". Otrajā sezonā šajā vienībā viņš 47 spēlēs guva 21 vārtus un veica 28 rezultatīvas piespēles, bet savā debijas gadā latvietis 84 mačos guva 31 vārtus un veica 53 rezultatīvas piespēles, palīdzot "Huskies" komandai kļūt par QMJHL čempioni.

Dzierkals, spītējot traumai, 2016.un 2017.gadu mijā palīdzēja Latvijas U-20 izlasei pasaules junioru čempionātā, gūstot vienus vārtus un veicot divas rezultatīvas piespēles. Savukārt 2016.gada augustā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, palīdzot valstsvienībai Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kurā guva vienus vārtus.

Savukārt pirms došanās uz Ziemeļameriku Dzierkals spēlēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga", 32 maču laikā izceļoties ar desmit vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm.

Dzierkals "Rīgai" pievienojās 2014./15.gada sezonas gaitā, izdarot to ar nelielu skandālu. Hokejists sezonu sāka Latvijas virslīgas komandā "Ogre"/"Sāga 97", bet 2014.gadā gada novembra sākumā pārgāja uz rīdzinieku vienību, ātri vien kļūstot par tās līderi. Tiesa, abi klubi savā starpā ilgi nevarēja vienoties par pāreju, kā rezultātā Latvijas Hokeja federācija (LHF) Dzierkala pievienošanos "Rīgai" vērtēja kā nelikumīgu. Vēlāk spēlētāja pievienošanās MHL komandai gan tika nokārtota oficiāli.

Dzierkalu 2015.gada Nacionālās hokeja līga (NHL) draftā ar 68.numuru izraudzījās Toronto "Maple Leafs" komanda, bet pasaules spēcīgākajā hokeja čempionātā viņš vēl nav debitējis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu