Igaunijā saduras pasažieru vilciens un vieglā automašīna

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kristo Kivisoo

Igaunijas vidienē pirmdien, 16. septembrī, notikusi sadursme starp pasažieru vilcienu un vieglo automašīnu, kurā cietuši divi cilvēki. 

Apmēram 9.15 trauksmes centrā saņemts ziņojums, ka Jervas apriņķa Tiri pagasta Taikses ciemā uz neregulējamas pārbrauktuves dīzeļvilciens Vīlande - Tallina sadūries ar vieglo automašīnu "Renault", ziņu aģentūru BNS informēja policijas Rietumu prefektūras preses dienestā. 

"Sākotnējā informācija liecina, ka negadījums notika, kad no Vīlandes Tallinas virzienā braucošais vilciens uz dzelzceļa pārbrauktuves Aljasē sadūrās ar vieglo automašīnu, kas pārkāpa noteikumus un nepalaida vilcienu," stāstīja Paides policijas nodaļas dežurējošais virsnieks Raimonds Innoss. 

Slimnīcā nogādāts 52 gadus vecais "Renault" vadītājs un 66 gadus vecais pasažieris. 

Automašīnas vadītājam nav konstatēts alkohola reibums, viņam bijusi atbilstoša autovadītāja kategorija.

"Sākotnējās liecībās "Renault" vadītājs sacīja, ka tuvojošos vilcienu nav pamanījis, jo viņam acīs spīdējusi spoža saule," Innoss piebildis.

"Arī tad, ja ir spoža saule, vadītājs nedrīkst pārkāpt ceļu satiksmes noteikumu, ka uz dzelzceļa pārbrauktuvēm ir jādod ceļš vilcienam. Rudeņos rīta saule ir zemu, tādēļ autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem un īpaši piesardzīgi jāpārliecinās, ka ir brīvs ceļš manevra veikšanai vai dzelzceļa pārbrauktuves šķērsošanai," klāstīja policijas pārstāvis. 

Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR vēstīja, ka notikušā dēļ ir traucēta dzelzceļa satiksme maršrutā Tallina-Vīlande. 

Foto: Sadursme starp pasažieru vilcienu un vieglo automašīnu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu