Maza dzīvokļa iekārtošana: 6 gudri padomi, kā paplašināt telpu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JYSK

Mazi dzīvokļi mūsdienās nav retums - liela daļa cilvēku labprātāk izvēlas pārvākties uz pilsētām, taču pilsētu realitāte ir mazi, šauri dzīvoklīši. Jāteic, ka mazos dzīvokļos tomēr ir savs šarms un tas nebūt nav kāds lāsts. Arī šaurībā var panākt plašuma sajūtu ar dažiem vienkāršiem trikiem. 

Novieto spoguli iepretim logam

Spoguļi ir maģisks rīks attiecībā uz mazu telpu iekārtojumu - tie rada lielākas un plašākas telpas ilūziju un atstaro gaismu. Ja novietosi spoguli pretī logam, radīsi mākslīgā loga efektu - tādējādi telpa izskatīsies lielāka un gaišāka. 

Foto: JYSK

Izplati mākslīgo apgaismojumu ar spoguli

Šo pašu triku izmanto arī mākslīgā apgaismojuma avotiem - ja novietosi dekoratīvu spoguli aiz lampas, sveces vai lampiņu virtenes, telpa acumirklī kļūs plašāka. Šāda ilūzija rodas, jo spogulis atstaro gaismu un padara telpu vēl gaišāku - jo gaišāka telpa, jo lielāka tā izskatās. 

Foto: JYSK

Izvēlies mēbeles ar vairākām funkcijām

Ja telpas ir maz - neaizkrauj to ar liekām mēbelēm. Mēbeļu skaitu vari samazināt ar daudzfunkcionālām mēbelēm, piemēram, izvēlies dīvānu ar mantu novietni, galdu ar atvilktnēm vai krēslu, kas var funkcionēt kā kafijas galdiņš

Foto: JYSK

Mājokli iekārto ar vieglām mēbelēm

Piepildot mazu dzīvokli ar mēbelēm, centies to iekārtot ar gaisīga dizaina priekšmetiem, proti - jo vieglāka izskatīsies mēbele, jo lielāka šķitīs telpa. Smagnējas mēbeles, piemēram, antīkas kumodes, bieza kokmateriāla kafijas galdiņi, karaļnamu cienīgas divguļamās gultas, padarīs istabas gan vizuāli mazākas, gan arī patiešām aizņems vairāk vietas. Ja izvēlēsies vieglas konstrukcijas galdiņus, bufetes, gultas vai plauktus, turklāt, tos piemeklēsi gaišākos toņos, tās vizuāli mazāk aizņems vietas telpā, kā arī piešķirs kopējam interjeram "vieglumu". 

Foto: JYSK

Ierobežo krāsu daudzveidību

Mazā telpā galvenais uzdevums ir vizuāli samazināt priekšmetus un telpas plānojuma īpatnības, tādējādi padarot telpu plašāku. Jo raibākas mēbeles, aksesuārus, tostarp, aizkarus, dekoratīvos spilvenus un gultas pārklājus, izvēlēsies, jo vairāk tie "kritīs acīs" un "samazinās" telpas platību. Priekšmetus vizuālā līmenī vari samazināt limitējot krāsu daudzveidību - izvēlies pelēcīgas, bēšas, beicēta ozola toņus un arī turpmāk centies pieturēties šādu toņu paletes. Neitrālāka telpa būs harmoniskāka un arī vizuāli lielāka.    

Foto: JYSK

Sadali zonas

Saprotams, ka vienistabas dzīvoklī īsti nevari iekārtot ēdamistabu, darbistabu, atsevišķu guļamistabu un dzīvojamo istabu, tomēr nelielu dzīvokli var sadalīt zonās. Iekārto atsevišķus stūrus noteiktā manierē, piemēram, darba zonu "iezīmē" ar paklāju, bet no tās viesistabu nošķir ar stāvlampu, kas kalpos kā viesistabas teritorijas karogs. Istabu nošķiršanai vari izmantot arī aizkarus - kurš gan ir teicis, ka tie ir paredzēti tikai logiem?   

Foto: JYSK
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu