ASV reģistrēti vairāki saslimšanas gadījumi ar vīrusu, ko pārnēsā odi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

ASV reģistrēts 10 inficēšanās gadījumi ar Austrumu zirgu encefalomielīta vīrusu. Šīs bīstamās infekcijas pārnēsātāji ir odi, vēsta BBC.

Saslimšanu ar šāda veida vīrusu mediķi sauc par nopietnu slimību, taču diezgan retu. Tas var radīt nopietnu kaitējumu mājlopiem, bet cilvēku inficēšanās gadījumā noved pie neatgriezeniskiem smadzeņu darbības traucējumiem, dažkārt saslimšana ar šo vīrusu var izraisīt nāvi.

Cilvēks ar šo vīrusu parasti inficējas caur odiem, kad tie sūc asinis. Visbiežāk inficētie odi ir no Ziemeļaustrumu štatu purviem un mežainiem rajoniem, taču nereti ar šādu vīrusu inficētie odi ir novēroti arī Dienvidu štatos ziemas sezonā.

Šogad ASV konstatēti vismaz 10 saslimšanas gadījumi.

Augustā Masačūsetsas štatā tika reģistrēts šogad pirmais saslimšanas gadījums. Kopumā tur līdz šim brīdim ir inficējušies aptuveni 7 cilvēki, viens no tiem gājis bojā, bet piecus gadus veca meitene patlaban atrodas slimnīcā smagā stāvoklī.

Arī Mičiganā saslimuši kopumā trīs cilvēki. Arī tur reģistrēts viens nāves gadījums. Tur pastāv aizdomas vēl par četriem inficēšanās gadījumiem, tomēr šobrīd diagnoze nav apstiprinājusies.

Ņujorkas štatā saslimšana konstatēta vienam zirgam.

Pēdējais cilvēku inficēšanās gadījums tika reģistrēts 2011. gadā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu