Pārdzēries, miegā ar vistām pie sāna. Ko darīt, ja iereibušu kaimiņu dēļ netiec mājās?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aculiecinieks

Pie portāla "TVNET" vērsušies vairāki lasītāji ar problēmu, kas skārusi ikvienu. Mājas kāpņutelpā vismaz vienu reizi noteikti ir gadījies pārkāpt pāri, kādam, kas guļ uz zemes vai ar bailēm doties līdz dzīvokļa durvīm, nezinot, kas sagaidīs aiz stūra. "TVNET Rus" skaidrojis, kā cīnīties ar "nogurušiem" kaimiņiem kāpņu telpā.

Viena no lasītājām pastāstījusi, ka mājas iedzīvotāji jau pieraduši pie tā, ka reizi nedēļā kāpņu telpā paverās skats uz piedzērušos kaimiņu, kurš arī skaļi kliedz un lamā mājas iedzīvotājus:

"Jūs visi esat kuces, tā ir mana māja."

Viena no viņa nesenajām "performancēm" beigusies ar aizmigšanu uz grīdas pie kaimiņu durvīm ar diviem kilogramiem jēlas vistas.

Foto: Aculiecinieks

Kāda cita lasītāja atklāj, ka viņa nav varējusi pat ieiet iekšā kāpņutelpā, kur nu vēl dzīvoklī.

"Vēlu vakarā piebraucu pie mājas. Gribu atpūsties, bet tur guļ viņš. Mājās neviena nav. Biedējoši. Es iedomājos, ka jāpamodina viņš, lai dodās prom. Es "pamirkšķināju" ar tālajām automašīnas gaismām. Viņš pamodās, bet prom neiet. Sāk kaut ko meklēt. Izrādījās, ka tas ir mans kaimiņš. Viņš atrada savu ieejas "čipu" un iegāja iekšā. Pavēroju, kā viņš kāpj pa kāpņu telpu. Sagaidīju, kad nodziest gaisma un devos mājās."

Video: Aculiecinieces uzņemtie kadri

Portāla "TVNET Rus" žurnālisti vērsās pie Rīgas pašvaldības policijas, lai noskaidrotu, kā rīkoties šādās situācijās. Kā skaidro Rīgas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību galvenais speciālists Toms Sadovskis, šādos gadījumos noteikti jāvēršas policijā, kas ieradīsies notikuma vietā un noskaidros situāciju.

Katrs gadījums tiek vērtēts individuāli un nevar noteikt, kāds sods tiks uzlikts. Šādi sabiedrības traucējumi tiek vērtēti dažādi sākot ar uzturēšanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā līdz pat sīkam huligānismam.

 171. pants Alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošana sabiedriskās vietās un atrašanās sabiedriskās vietās reibuma stāvoklī

"Par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskās vietās, izņemot vietas, kur alkoholisko dzērienu lietošanu atļāvusi pašvaldība, vai par atrašanos sabiedriskās vietās tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu, - izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz simt četrdesmit eiro.

Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, tiek uzlikts naudas sodu no 140 līdz 350 eiro."

167.pants Sīkais huligānisms

Par sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas kā necieņa pret sabiedrību vai bezkaunīga rīcība, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu, uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) vai organizāciju darbu (sīkais huligānisms), uzliek naudas sodu no 70 līdz 500 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu