Atklājas jauni fakti par traģisko ugunsgrēku Rīgā, kurā gāja bojā bērns un sieviete (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Rīgā naktī uz trešdienu, 18. septembri, Tēriņu ielā dzīvojamās mājas ugunsgrēkā gājuši bojā divi cilvēki, tostarp arī bērns, bet vēl seši cilvēki ugunsnelaimē cietuši, tai skaitā arī divi ugunsdzēsēji. Jaunākā informācija liecina, ka bojā gājušais bijis 10 gadus vecs zēns, bet sieviete, kura arī gājusi bojā, bijusi ar invaliditāti, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ugunsgrēks izcēlās naktī ap plkst. 3. Ēkā 30 kvadrātmetru platībā dega pirmā stāva dzīvoklis un piecu kvadrātmetru platībā pārsegums starp ēkas pirmo un otro stāvu.  Notikuma vietā darbojušies 20 ugunsdzēsēji un vairākas mediķu brigādes. Uzdevums bija ļoti grūts. Glābšanas darbu vidū cieta divi ugunsdzēsēji.

Liesmas aizsākās pirmā stāva dzīvoklī, kurā mitinājās kāda sieviete ar kustību traucējumiem. Raidījums vēsta, ka aimiņieni regulāri aprūpēja sociālā darbiniece, taču daudzi jau sen bija sākuši uztraukties par sievietes nespēju nodrošināt savu un apkārtējo drošību. Sieviete ar kustības traucējumiem mēdza smēķēt gultā.

Plkst. 6.40 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, bet notikumā gāja bojā divi cilvēki, iepriekšminētā sieviete ar invaliditāti un 10 gadus vecs bērns, kuru glābēji iznesa no piedūmotās ēkas un mediķi konstatēja viņa nāvi.

» Jauna informācija par traģisko ugunsnelaimi Rīgā

Izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji izglāba četrus cilvēkus, pa ēkas iekšējām kāpnēm izglābti trīs cilvēki, tos iznesot laukā, bet trešais cilvēks izvests ar glābšanas masku palīdzību. No septiņiem izglābtajiem cilvēkiem, četri bija cietuši un tika nodoti mediķiem. Taču glābšanas operācija nav bijusi bez starpgadījumiem. Cenšoties caur otrā stāva logu izcelt cietušu vīrieti, glābējs nespēja noturēt ģībstošā cilvēka svaru un krita.

Abi vīrieši uzkrita tieši virsū ugunsdzēsējam, kurš lejā pieturēja kāpnes. Visi trīs cietušie tika nogādāti slimnīcā, taču viņu veselības stāvoklis ir stabils.

Raidījums vēsta, ka viens no ugunsdzēsējiem jau ir atlaists ārstēties pie ģimenes ārsta, taču otrs vēl atrodas slimnīcā.

Plkst. 6.40 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu