Kā klājas Anabellai no Igaunijas, kuras glābšanai ļaudis saziedoja vairāk nekā divus miljonus eiro (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Postimees, publicitātes

Šīs nedēļas sākumā Annabelle, kurai tika veikta gēnu terapija ASV, beidzot ar ģimeni atgriezās Igaunijā. Vairāk nekā divi miljoni eiro, kas vajadzīgi, lai iegādātos dārgas zāles, kurām vajadzēja palīdzēt bērnam, tika iegūti, pateicoties ziedojumiem no tūkstošiem gādīgu cilvēku, kas dzīvo gan Igaunijā, gan ārvalstīs, vēsta laikraksts "Postimees".

Pēc vecāku teiktā Annabellai klājas labi: guļot uz vēdera, viņa mēģina pacelt galvu, ir kļuvusi aktīvāka, un meitenes rokas un kājas ir kustīgākas.

Zīdaiņa raudāšana un kliegšana tikai priecē vecākus, jo tas liecina par plaušu stāvokļa uzlabošanos. Tas arī apstiprina viņas plaušu apjoma palielināšanos. Pašlaik meitene pierod pie Igaunijas aukstā laika, salīdzinot ar ASV klimatu.

Annabelas veselības stāvokli novērtēs igauņu fizioterapeits. Novērtējuma pamatā būs tas pats tests, kuru veica fizioterapeiti ASV. Kā saka ārsti, ārstēšanas laiks vienmēr ir individuāls.

"Ir pagājuši 3,5 mēneši kopš diagnozes noteikšanas. Es pat nespēju noticēt, ka ārstēšana ir beigusies, un mēs esam atpakaļ Igaunijā. Protams, mums priekšā ir daudz darba, lai palīdzētu Annabelles attīstībā," sacīja meitenes vecāki.

Tartu Universitātes klīnikas Bērnu fonds no visas sirds pateicas vairāk nekā 100 000 cilvēkiem, kuri ziedoja vairāk nekā 2,2 miljonus eiro, lai nodrošinātu pasaulē dārgākās zāles un izglābtu zīdaiņa dzīvību.

"Šī ir reta slimība, kas rodas vienreiz no 11 tūkstošiem. Slimība noved pie tā, ka cilvēkam muskuļi neattīstās. Vairumā gadījumu bērni ar šo diagnozi nedzīvo ilgāk par diviem gadiem," teikts fonda paziņojumā presei.

Saskaņā ar medicīnisko statistiku, bieži bērnu sirds ar šo diagnozi pārstāj pukstēt daudz agrāk.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka retā slimība skar vienu cilvēku no 11 tūkstošiem. Tās ietekmē neattīstās muskuļi, un vairumā gadījumu bērni ar šo diagnozi nedzīvo ilgāk par diviem gadiem.

"Anabellai uzsmaidīja veiksme, un mēs ticam, ka tā viņai smaidīs vēl ļoti ilgi. Ne vien tāpēc, ka simptomi ir minimāli, bet arī tādēļ, ka pirms nedēļas ASV oficiālu apstiprinājumu ieguva medikaments "Zolgensma"," norāda fonda pārstāvis.

Pētījumos pierādīts, ka zāles var palīdzēt pilnībā izārstēt bērnus, kam diagnosticēta SMA. 

Eiropā šis medikaments pagaidām nav pieejams, bet ASV zāļu kurss maksā vairāk nekā divus miljonus dolāru.

Finansējums nācis no vairākiem avotiem - galvenokārt ziedojumu tālruņa un Bērnu fonda rezervēm.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu