Pasaules atzinību guvušie Latvijas stikla mākslinieki apvienojas izstādē "Stikls mākslinieka varā”

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Laika posmā no 26. septembra līdz pat 6. oktobrim interjera un dizaina kvartāla – DECCO CENTRS salonveikalos būs apskatāma izstāde "Stikls mākslinieka varā”, kurā savus spēkus un talantus būs apvienojuši vairāki ne vien Latvijā, bet arī jau pasaulē pazīstami mākslinieki, kuru pamata darba materiāls ir tieši stikls. Izstādē tiks prezentēti Arta Nīmaņa, Andas Munkevicas, Martas Ģibietes, Agneses Gedules, Ernesta Vītiņa un Baibas Dzenītes unikālie mākslas darbi un instalācijas, kas aicinās izzināt katra mākslinieka neatkārtojamo rokrakstu un šķietami trauslo materiālu - stiklu no dažādām tā iespēju šķautnēm.

Foto: Publicitātes foto

Pirmajā pasākuma dienā - 26. septembrī plkst. 11:30 visiem interesentiem būs iespēja apmeklēt diskusiju paneli “Stikla neredzamā daļa”, ko organizē Dekoratīvās mākslas un Dizaina muzejs. Tajā, kopā ar Lieni Kuplo (MAD līdzdibinātāja un BALTS līdzīpašniece), Aleksandru Logvinu (stikla meistars un bijušās Līvānu stikla fabrikas darbinieks) un Lindu Rubenu (Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve, tautas lietišķās mākslas eksperte), piedalīsies arī viens no izstādes māksliniekiem Artis Nīmanis, kurš dalīsies pieredzē par nu jau kulta statusu iemantojušo an&angel trauku ražošanu tepat Latvijā un ārvalstīs. Diskusiju moderēs dizaina kritiķe Jeļena Solovjova.

Foto: Publicitātes foto

Paralēli izstādei 26., 27. un 28. septembrī Baltijā lielākajā interjera un dizaina kvartālā – DECCO CENTRS norisināsies Dizaina Dienas un pirmo reizi tās ilgs trīs dienas. Visu dienu garumā gan nozares profesionāļiem, gan interesentiem un entuziastiem būs iespēja smelties iedvesmu un gūt zināšanas, baudīt mākslu, gardus ēdienus, kā arī izklaidēties kopā ar ģimeni. Pasākuma epicentrā būs sarunu telpa, kurā norisināsies aizraujošas lekcijas un diskusijas nozares profesionāļu vadībā.

Tie, kuriem šobrīd aktuāli interjera iekārtošanas jautājumi, tiek aicināti izmantot vēl nebijušu iespēju un pieteikties uz stundu garu bezmaksas konsultāciju pie interjera dizaineriem. Savukārt tiem, kuri mājokli jau iekārtojuši, noderīgi būs Danas Gulbes jeb "Dana ar kasti" sniegtie praktiskie padomi, kā efektīvi sakārtot māju un telpu sev apkārt. Ar visu programmu var iepazīties šeit. Arī dizaina kvartāla salonveikali būs parūpējušies par papildus izklaides programmu, piedāvājot aktivitātes, radošās darbnīcas un vilinošus dizaina dienu piedāvājumus visu trīs pasākuma dienu garumā.

Foto: Publicitātes foto

Mākslinieces Agnese Gedule un Baiba Dzenīte piedāvās paraudzīties uz stiklu kā mākslu un dizaina elementu, piedaloties radošā diskusijā “STIKLS. Māksla un/vai Dizains?!”. Bet māksliniece Marta Ģibiete aicinās uz savas unikālās autortehnikas paraugdemonstrējumu.

Foto: Publicitātes foto

26. un 27. septembra pasākuma programmas saturs varētu šķist vilinošāks tieši nozares profesionāļiem, bet 28. septembrī dizaina dienu notikumi būs pašā kulminācijā, piedāvājot aizraujošu izklaides programmu visiem interesentiem ar radošajām darbnīcām un orientēšanās spēli arī pašiem mazākajiem viesiem. Protams, visa pasākuma laikā neiztikt arī bez gardiem ēdieniem un dzērieniem - Street Food parūpēsies par īstu garšas baudījumu un plašu ēdienkarti, kas apmierinās arī pašus izsalkušākos interjera un dizaina mīļotājus! 

Ar pilnu pasākuma programmu var iepazīties šeit. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu