Amerikānietei pēc zāļu pārdozēšanas asinis iekrāsojušās zilas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Kāda 25 gadus veca Ņujorkas iedzīvotāja dzērusi pretsāpju tabletes, lai noņemtu zobu sāpes. Sieviete pārdozēja zāles un, sajūtot sliktu pašsajūtu, devās uz slimnīcu. Tur ārstus pārsteidza sievietes asiņu krāsa, jo tās bija zilas, vēsta CNN.

Kad sieviete ieradās slimnīcā, viņa ārstiem izstāstīja, ka jūt lielu vājumu, nogurumu un sliktu dūšu. Ārsti arī pamanījuši to, ka sievietes ādas krāsa kļūst zila. Sievietei tika veiktas analīzes un tās uzrādīja, ka viņa lietojusi pretsāpju tabletes, kas satur benzokaīnu.

Analīzēs tika konstatēts, ka skābekļa daudzums asinīs ir 67 procenti, bet veselam cilvēkam tas parasti sastāda 95 - 100 procentus. Kā informē mediķi, šādi rādītāji pacientam var radīt neatgriezeniskus galvas smadzeņu bojājumus.

Benzokaīns ir aktīva viela, kas darbojas līdzīgi kā vietējā anestēzija. Sieviete benzokaīnu saturošas zāles iegādājās tuvējā aptiekā. Nejutusi būtiskus uzlabojumus pēc pirmās tabletes, sieviete pirms gulētiešanas iedzēra vēl, šoreiz jau vairākas.

No rīta sievietei pasliktinājās pašsajūta un viņa devās uz medicīnas iestādi, kur ārsti arī konstatēja to, ka viņa ir pārdozējusi zāles.

Ārsti uzskata, ka arī asinis varētu būt iekrāsojušās zilas tieši benzokaīna dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu