Saeimā drošības apsvērumu dēļ evakuēti vairāki kabineti un zāles

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas ēka.
Saeimas ēka. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien, 20. septembrī, evakuēti vairāki kabineti un zāles Saeimas galvenajā ēkā Jēkaba ielā 11 jeb Bruņinieku namā, vēsta LNT Ziņas.

Saeimas Prezidijs ceturtdien, 19. septembrī, pieņēmis lēmumu ierobežot vairāku telpu ekspluatāciju parlamentā, kamēr tiks veikta būvkonstrukciju padziļināta izpēte.

Saņemts SIA "Būvprocess" atzinums, kas liecina, ka daļa no telpām varētu būt nedrošas. Atzinums gan nav publiski pieejams.

Kā novēroja LNT Ziņas, piektdien Saeimas darbinieki kopā ar mantām pameta telpas, kas atrodas vienā no ēkas ceturtā stāva spārniem, kur atrodas Saeimas Juridiskais birojs, Juridiskā komisija un komisijas vadītājas Jutas Strīķes (JKP) kabinets.

Tāpat savs trešā stāva kabinets jāpamet parlamenta priekšsēdētājas biedrei Dagmārai Beitnerei-Le Gallai. Slēgta ir arī Saeimas Sarkanā zāle, kur tradicionāli notiek prestižākie pasākumi parlamentā.

Saeimas sekretāra biedre Marija Golubeva stāsta, ka nākamgad parlamentā plānots kapitālais remonts, kam jau ir paredzēti līdzekļi. Ekspertīze bija pasūtīta, gatavojoties šiem darbiem.

"Saeimas ēkas kapitālais remonts pēdējo reizi veikts pirms aptuveni 40 gadiem. Tāpēc Saeima pasūtīja SIA "Būvprocess" tehnisko apsekošanu ēkai. Noskaidrots, ka dažas inženiertehniskās konstrukcijas varētu būt nedrošas, un ir jāveic tālāka ekspertīze. Un tās telpas, par kurām ir tādas aizdomas, evakuētas," norāda Golubeva.

Kapitālajam remontam, projektēšanai un Saeimas galvenās ēkas ikdienas izturēšanas izdevumiem kopumā nākamgad ir paredzēti 1,83 miljoni eiro. Vienlaikus nav izslēgts, ka remonta izmaksas var mainīties, pēc secinājumiem padziļinātajā būvkonstrukciju izpētē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu