"Ventspils" FIBA Čempionu līgas kvalifikācijā tiksies ar Ungārijas klubu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas vicečempione "Ventspils" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā tiksies ar Ungārijas čempioni Sombathejas "Falco".

Ungārijas komanda pirmās kārtas atbildes spēlē pēc pamatlaika viesos ar 77:86 (17:20, 19:26, 22:21, 19:19) zaudēja Oradejas CSM komandai no Rumānijas.

Divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 148:148, tādējādi bija jāaizvada papildlaiks, kurā pārāki ar 96:90 bija Oradejas basketbolisti. Tiesa, divu maču summā rezultāts bija 161:158 par labu "Falco" vienībai, kas iekļuva nākamajā kārtā.

"Ventspils" ar "Falco" pirmo maču aizvadīs ceturtdien viesos, bet atbildes spēli - svētdien mājās. Uzvarētāja iekļūs pamatturnīrā, kur to D apakšgrupā gaidīs Saloniku PAOK (Grieķija), Stambulas "Bešiktaš" (Turcija), Dižonas JDA (Francija), Klaipēdas "Neptūnas" (Lietuva), Brindisi "Happy Casa" (Itālija) un Saragosas "Tecnyconta" (Spānija), kā arī vēl viena kvalifikācijas veiksminiece.

Tāpat kvalifikācijas otro kārtu sasniegusi Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā Ukrainas komanda "Kyiv Basket", kas pirmās kārtas otrajā spēlē mājās ar 73:63 uzveica Austrijas vienību Kapfenbergas "Bulls". 

Bagatska vadītā komanda divu maču summā bija pārāka ar 139:129 un par pamatturnīru cīnīsies ar Spānijas vienību Burgosas "San Pablo".

Tikmēr Baltkrievijas klubs Minskas "Cmoki" ar Edmundu Valeiko treneru kolektīvā atbildes spēlē ar 68:67 pārspēja Somijas vienību Kauhajoki "Karhu", kas divu maču summā bija pārāks ar 160:154.

Pamatturnīrā vieta garantēta Latvijas čempionei "VEF Rīga", kas C apakšgrupā būs kopā ar Vācijas komandu Bambergas "Brose", Tenerifes "Iberostar" no Spānijas, "Gaziantep" no Turcijas, "Peristeri" no Grieķijas un Nimburkas ČEZ no Čehijas. Šīm komandām pamatturnīra apakšgrupā pievienosies vēl divas kvalifikāciju pārvarējušās komandas. 

Čempionu līgas turnīrā tiks aizvadīta ceturtā sezona un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies tikai "Ventspils" vienība.

Aizvadītās sezonas Latvijas čempione "VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīram starts tiks dots 8.oktobrī. 

Aizvadītajā sezonā par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Itālijas klubs Boloņas "Segafredo Virtus".

Pērnā gada Latvijas čempionvienība "Ventspils" šosezon nekvalificējās FIBA Čempionu līgas izslēgšanas turnīram, jo savā grupā palika sestajā vietā, tomēr tā ieguva iespēju sacensties pēc prestiža līmeni zemākā turnīra FIBA Eiropas kausa izslēgšanas sacensībās, kur gan nepārvarēja pirmo kārtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu