"Dūmi ir, liesmas neredz." Rīgas centrā izcēlies ugunsgrēks, kam nevarēja atrast aizdegšanās iemeslu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD. Ilustratīvs attēls.
VUGD. Ilustratīvs attēls. Foto: Una Kupruka/LETA

Ceturtdien, 19. septembrī, galvaspilsētas centrā izcēlies ugunsgrēks. Glābēji devās dzēst ugunsgrēku, taču nonākot adresē, vīriem nācās nopūlēties, lai atrastu liesmu perēkli, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Ugunsgrēks bija izcēlies ap plkst. 11.30 Lāčplēša un Krišjāņa Valdemāra ielu krustojumā, pie ēkas, kur atrodas kāds pusdienu restorāns, kā arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nodaļa.

Notikuma vietā bija manāma pamatīga ugunsdzēsēju glābēju un policijas darbinieku rosība. Par iemeslu trauksmei kalpoja sadūmojums, kas bija izveidojies vairākos nama stāvos. Viens no pirmajiem, kas ziņoja par bīstamību, bija kāds restorāna darbinieks, vēsta raidījums.

"Elektroinstalācija kaut kur sagāja uz īso, bet mēs nezinām, kurā vietā, viņi arī nezina… Slēdzis sāka dūmot, un pēc tam uz rozeti viss pārgāja," raidījumam stāsta restorāna darbinieks Maksims.

Šoreiz ugunsgrēka perēklis atradies vienā no ēkas starpsienām. Lai to atrastu, glābējiem nācies izmantot speciālu aparatūru – siltuma kameru. Kad vīri uzgājuši aptuveno vietu, kas atradusies aiz betona sienas, nekavējoties ķērušies pie āmuriem un kapļiem, atklāj "Degpunktā".

Pirms glābēju ierašanās ēku bija pametuši 15 cilvēki, taču vēl sešus, lai lieki neriskētu, ugunsdzēsējiem nācās evakuēt. Notikuma vietā dežurēja neatliekamās palīdzības mediķu brigāde. Par laimi, ārstu asistence nebija vajadzīga.

Ap plkst. 14 glābēji izsludinājuši paziņojumu par ugunsgrēka likvidāciju. Pēc telpu izvēdināšanas darbinieki un ēkā mītošie varējuši atgriezties savās vietās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu