"Facebook" bažās par datu aizsardzību apturējis desmitiem tūkstošu lietotņu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Facebook".
"Facebook". Foto: Reuters / Scanpix

Sociālo tīklu kompānija "Facebook" izmeklēšanas ietvaros pēc "Cambridge Analytica" skandāla, kurā tika vākts milzīgs daudzums lietotāju datu, apturējusi desmitiem tūkstošu lietotņu.

Lietotnes ir saistītas ar 400 izstrādātājiem un to darbība apturēta vairāku iemeslu dēļ, paziņoja "Facebook", norādot, ka izmeklēšana nav vēl pabeigta.

Laikraksts "The New York Times ", atsaucoties uz Bostonas tiesā iesniegtajiem dokumentiem, vēsta, ka bloķēto lietotņu skaits sasniedz 69 000.

Vairums bloķētas par nesadarbošanos ar "Facebook" izmeklēšanu, bet attiecībā uz 10 000 lietotņu radušās aizdomas par potenciāli nepiemērotu "Facebook" lietotāju personīgo datu izmantošanu.

6000 lietotņu uzmanību pievērsta saistībā ar milzīgo cilvēku daudzumu, kas tās instalējuši.

Prokurori pieprasa atklāt lietotņu nosaukumus, taču "Facebook" līdz šim atsakās atklāt šo informāciju.

Jau vēstīts, ka "Facebook" iekļuva privāto datu aizsardzības skandālā pēc ziņām, ka "Cambridge Analytica", kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojusi 87 miljonu ASV vēlētāju "Facebook" profilu informāciju bez viņu atļaujas.

Bijušais "Cambridge Analytica" pētījumu direktors Kristofers Vailijs ASV Senāta komitejas sēdē paziņoja, ka "Cambridge Analytica" izmantojis Krievijas pētniekus un nodevis datus uzņēmumiem, kas saistīti ar Krievijas Federālo drošības dienestu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu