Nākotne ir tepat! Francūži izmēģina lidojošus taksometrus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Šonedēļ izmēģinājuma režīmā pa Sēnas ūdens virsmu šaudījās futūristiski elektriskie taksometri - klusi, ātri un videi draudzīgi, ziņo aģentūra AP.

Šis ir jau trešais "lidojošo taksometru" izmēģinājums. Iepriekšējie tika veikti 2017. gada jūnijā un 2018. gada maijā.

Katrā firmas "SeaBubble" taksometrā ir divas priekšējās sēdvietas, kā arī četras aizmugurējās. Ja projekts saņems valdības apstiprinājumu, tos varēs izsaukt ar aplikācijas palīdzību tāpat kā parastos taksometrus.

"Mums pats svarīgākais ir tas, lai nebūtu nekāda trokšņa, nekādu viļņu un nekāda piesārņojuma," stāsta "SeaBubble" vadītājs Anderss Bringdāls.

"Gribam tos ieviest pilsētās ar noslogotu satiksmi."

Foto: SIPA/Scanpix

Kad taksometrs uzņem ātrumu, tā korpuss paceļas apmēram pusmetra augstumā virs ūdens. Tādējādi brauciena laikā taksometrs nešūpojas. 

Ātrumam samazinoties, braucamrīks nedaudz iegremdējas ūdenī.

Foto: SIPA/Scanpix

Bringdāls norāda, ka "lidojošie taksometri" būšot arī ekonomiski. "Salīdzinot ar līdzīga izmēra motorlaivām, stundas laikā tiek patērēta degviela 30, 40 vai 50 eiro vērtībā. Bet šis taksometrs stundā patērē enerģiju trīs dolāru vai trīs eiro vērtībā," viņš uzskaita.

Asu sajūtu tīkotājiem gan šis pārvietošanās veids neies pie sirds, jo maksimālais atļautais ātrums būs vien 25 kilometri stundā. Tomēr Parīzes sastrēgumstundās šāds ātrums būs glābiņš tiem pilsētniekiem, kuri steidzas.

Viena šāda taksometra ražošana izmaksā ap 200 000 eiro, vēsta "Euronews". Parīzes mēra birojs sniedzis optimistisku prognozi, ka pakalpojums varētu būt pieejams jau no nākamā gada pavasara.

Foto: Parīzes lidojošie taksometri

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu