"Šis mums ir ļoti emocionāls brīdis." Par kvalificēšanos Olimpiādei stāsta Kravčenoka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Kravčenoka
Anastasija Kravčenoka Foto: Zane Bitere/LETA

Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai šorīt izdevās kvalificēties Olimpiskajām spēlēm Tokijā. Kravčenoka intervijā atzīst, ka šis ir lielākais kopējais panākums dueta karjerā.

Graudiņa/Kravčenoka izšķirošajā mačā ar 2-1 (21:17, 15:21, 17:15) pārspēja čehietes Barboru Hermannovu/Markētu Slukovu.

"Šis mums ir ļoti emocionāls brīdis," turnīra rīkotāji citē Kravčenokas teikto. "Turējāmies kopā, spītējot tam, ka izšķirošajā setā bijām iedzinējos ar 7:12. Šis ir mūsu kopējais lielākais panākums."

Trešajā setā Kravčenoka ar četrām izcilām servēm no piecu punktu deficīta panāca 11:12. Seta galotnē Latvijas pāris divreiz atspēlēja mačbumbas un pēc tam, kad bija panākušas 15:15, Graudiņa realizēja divas netveramās serves, nodrošinot duetam uzvaru ar 17:15.

"Uzvarēt Eiropas čempionātā bija kas īpašs un negaidīts," pauda Gaudiņa. "Bet šīs dienas uzvara ir milzīgs panākums, jo kļuvām par pirmo Latvijas sieviešu duetu, kas kvalificējies olimpiskajām spēlēm. Esmu ļoti lepna par Anastasiju, kura palīdzēja atspēlēties. Tāpat kā Eiropas čempioņu tituls, arī šī uzvara bija negaidīta."

Ja Eiropas čempiones Graudiņa/Kravčenoka varēs izmantot savu nopelnīto ceļazīmi, tā viņām būs debija olimpiskajās spēlēs.

Turnīra 16 dueti trīs fāzēs un divos pusfinālos cīnījās par divām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm. Graudiņa/Kravčenoka kopumā astoņos mačos tika pie piecām uzvarām un trim zaudējumiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu