"Riga" uzvara pār valmieriešiem ļauj pietuvoties otrajam titulam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FK "Riga"
FK "Riga" Foto: sintija zand

Latvijas čempionvienība futbolā "Riga" svētdien svinēja uzvaru "Optibet" virslīgas mačā, tādējādi jau nākamajā spēlē varēs nodrošināt otro titulu pēc kārtas.

Rīdzinieki viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību.

Pirmie un vienīgie vārti šajā mačā tika gūti sešas minūtes pirms pirmā puslaika beigām, kad rupju kļūdu aizsardzībā pieļāva Valmieras vienības futbolists Ofosu Apija. Viņš, cenšoties atspēlēt bumbu vārtsargam Vladislavam Lazarevam, sita bumbu augstu gaisā, taču tā nonāca tieši uz kājas "Riga" uzbrucējam Miroslavam Slavovam, kurš panāca 1:0.

Otrā puslaika vidū valmieriešiem bija iespēja panākt izlīdzinājumu, taču buma pēc pretuzbrukuma pārdesmit centimetru noripoja garām vārtiem. Kopumā mačā liels pārsvars bija viesiem, kuri 16 reizes sita pa vārtiem un izpildīja 14 stūra sitienus.

Valmierieši iepriekšējās trijās spēlēs nebija izjutuši zaudējuma rūgtumu, reizi uzvarot un divreiz izbraukumā spēlējot neizšķirti. Arī Valmieras klubs vēl nav zaudējis cerības nākamvasar spēlēt Eiropas kausos. Ceturtajā vietā esošajam "Spartakam" ir pieci punkti un viena spēle vairāk, bet ventspilniekiem - astoņi punkti vairāk. Ar Jūrmalas komandas apsteigšanu var nebūt gana, jo, ja "Jelgava" uzvarēs Latvijas kausa izcīņā, ar to nepietiks, lai nākamajā sezonā spēlētu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Čempionāta līdervienībai "Riga" septiņas spēles pirms turnīra beigām ir gana komfortabla situācija. Konkurenti RFS atpaliek par 11 punktiem, turklāt čempioniem ir viena spēle rezervē.

"Riga" klubam mačā nevarēja palīdzēt uz vienu spēli diskvalificētais Antonijs Černomordijs.

Savstarpējā spēlēs valmieriešiem šajā sezonā paliks pozitīva bilance pret čempioniem. Pirmajā spēlē savā laukumā rīdzinieki negaidīti zaudēja ar 0:1, bet otrajā viesos piekāpās ar tādu pašu rezultātu. Arī trešajā mačā rīdzinieki vairāk par 0:0 panākt nespēja.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Metta" komanda svētdien Latvijas futbola virslīgas mačā lielāko daļu spēles pavadīja mazākumā, taču tas netraucēja savā laukumā cīnīties neizšķirti 3:3 (2:0) ar "Ventspili".

Savukārt sestdien "Jelgava" spēlēja 1:1 ar RFS, bet "Spartaks" ar 4:2 pārspēja "Liepāju". Šo kārtu izlaida "Daugavpils". 

Ar 57 punktiem 26 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par 11 punktiem mazāk ir 27 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 43 punktiem 27 spēlēs seko "Ventspils", bet 40 punkti 27 mačos tagad ir "Spartaks" vienībai. Vēl 35 punkti 26 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, bet pa 29 punktiem 26 dueļos ir "Liepājai" un "Jelgavai". 26 punkti tikpat spēlēs iekrāti "Daugavpilij", bet pēdējā ar 24 punktiem 27 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu