Pasaules kausu regbijā ar uzvaru sāk Velsas valstsvienība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Velsas regbija izlase pirmdien Japānā svinēja uzvaru savā pirmajā Pasaules kausa spēlē D apakšgrupā. Velsa ar 43:14 (29:0) pārspēja Gruziju.

Jau pirmajā puslaikā Velsas regbisti būtībā atbildēja uz jautājumu par mača uzvarētāju. Četri dažādi spēlētāji veica piezemējumu, bet Dens Bigars sakrāja deviņus punktus ar trim realizācijas sitieniem un soda sitienu.

Otrā puslaika sākumā gruzīni samazināja rezultāta deficītu līdz 7:29, taču puslaika vidū ar to pašu atbildēja Velsa. Līdz mača beigām komandas pārmaiņus vēl pa reizei veica piezemējumu un iesita arī realizācijas sitienu, mačam noslēdzoties ar 43:14 Velsas regbistu labā.

Bigars kļuva par spēles rezultatīvāko dalībnieku, sakrājot 11 punktus.

Apakšgrupā vadībā ar pieciem punktiem ir Austrālija un Velsa, bez punktiem ir Fidži un Gruzija, bet Urugvaja spēles vēl nav aizvadījusi.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu