Laikraksts: Rīgā nodedzināta zināma narkotirgoņa automašīna (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Mercedes-Benz". Ilustratīvs attēls.
"Mercedes-Benz". Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Ceturtdien, 19. septembrī, naktī Rīgā, Krišjāņa Barona ielā, nodedzināta "Mercedes" markas automašīna, kuras saimnieks bijis Valērijs Burnovs, raksta "Latvijas Avīze".

Valērijs Burnovs plašāku ievērību ieguvis 2006. gadā, kad tika konvojēts no Spānijas uz Latviju un tika uzskatīts par līderi organizētai noziedzīgajai grupai, kas nodarbojās ar narkotisko vielu nelegālo apriti un ieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu. 

» Latvijā nogādāts ievērojams organizētās noziedzības pārstāvis Burnovs

Ceturtdien Valsts policija neesot tikusi informēta par automašīnas nodedzināšanu. Laikraksts "Latvijas Avīze", atsaucoties uz neoficiālu informāciju, apgalvo, ka automašīnas nodedzināšana esot "uzskatāma" par "sveicienu" Burnovam, kurš Latvijā bija ieradies uz neilgu laiku, liekot viņam saprast, ka "tirgus" šeit ir sadalīts un viņš te nav vēlams".

Rīgas apgabaltiesa 2007. gada oktobrī, lietu izskatot aiz slēgtām durvīm, Burnovam piesprieda brīvības atņemšanu uz 10,5 gadiem par ieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu un narkotisko vielu nelegālu apriti.

Pirms tam Burnovs ilgāku laiku bija atradies starptautiskā meklēšanā, bet policija bija aizturējusi vairākus viņa grupas dalībniekus, konfiscējot gan gandrīz divus kilogramus amfetamīna un metamfetamīna, gan ievērojamu šaujamieroču un sprāgstvielu daudzumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu