Rasisma skandāls futbolā: Bernardu Silvu nosoda par īpaši neizdevušos joku (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bernardo Silva
Bernardo Silva Foto: AFP/SCANPIX

Rasisms ir problēma, ar kuru futbolistiem nākas saskarties regulāri. Lai gan Starptautiskā Futbola Federācija (FIFA) aktīvi cīnās ar šo jautājumu, bieži vien rasismu pauž paši spēlētāji. Šajā reizē plašu kritiku par, it kā draudzīgu, ierakstu savā "Twitter" kontā ir izpelnījies Mančesteras "City" pussargs Bernardu Silva, vēsta CNN.

Par Mančesteras City un Portugāles izlases pussargu Silvu ir iesniegta sūdzība Anglijas Futbola asociācijā saistībā ar šķietami rasistisku ierakstu, ko spēlētājs ievietoja savā "Twitter" kontā.

Portugālis vietnē "Twiter" publicēja attēlu ar sava komandas biedra Bendžamina Mendī bērnības bildi, tai blakus novietojot Spānijas šokolādes brenda "Conguitos" talismana attēlu. Virsrakstā portugālis pievienoja tekstu "Uzminiet, kurš?".

Silva par šādu ierakstu saņēma plašu kritiku no sociālo tīklu lietotājiem, kā rezultātā spēlētājs savu ierakstu izdzēsa, taču atbildi kritiķiem parādā nepalika, ievietojot jaunu ierakstu savā "Twitter" kontā: "Mūsdienās vairs nevar pat pajokot ar draugu..."

Portugāļa komandas biedrs Mendī, kura virzienā tika veltīts šis "joks", par radušos situāciju tikai pasmējās, savā "Twitter" kontā ieraksot "1:0. Tu vēl man redzēsi." Tekstam klāt spēlētājs pievienoja vairākas smiešanās emocijzīmes.

Ja Anglijas Futbola asociācija nolems Silvu sodīt, tad spēlētājam draud naudas sods vai pat sešu spēļu diskvalifikācija.

Šajā sezonā Silva Anglijas Premjērlīgā laukumā ir devies piecās spēlēs, gūstot četrus vārtus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu