"Bite Latvija" iegādāsies "Baltcom"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uzņēmuma "Bite Latvija" vadītājs Kaspars Buls
Uzņēmuma "Bite Latvija" vadītājs Kaspars Buls Foto: Zane Bitere/LETA

Mobilo sakaru operators "Bite Latvija" parakstījis pirkuma līgumu par telekomunikāciju uzņēmuma "Baltcom" iegādi, pavēstīja "Bite Latvija" vadītājs Kaspars Buls.

Darījuma noslēgšanai nepieciešama Konkurences padomes atļauja.

Buls sacīja, ka līdz atļaujas saņemšanai abi uzņēmumi darbosies neatkarīgi. Darījuma summa ir konfidenciāla. 

Vienlaikus Buls darījumu vērtēja kā soli tuvāk kompānijas ilgtermiņa attīstības stratēģijai - stiprināt "Bite" grupas uzņēmumu pozīcijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) tirgū, klientiem piedāvājot arvien plašāku pakalpojumu portfeli.

"Esmu gandarīts par panākto vienošanos, kas ir stratēģiski nozīmīgs solis "Bite" grupas konkurētspējas stiprināšanā.

Darījuma rezultātā iegūs mūsu klienti, un mēs varēsim piedāvāt ne tikai mobilo sakaru pakalpojumus un IKT risinājumus biznesa klientiem, bet arī mājas internetu un daudzveidīgu televīzijas kanālu klāstu fiziskām personām.

Telekomunikāciju tirgū patlaban ir izteikta tendence izvēlēties integrētus pakalpojumus. Tādēļ prognozēju, ka klienti tuvākajā nākotnē aizvien vairāk izmantos iespēju saņemt daudzveidīgu pakalpojumu klāstu pie viena pakalpojumu sniedzēja," pauda Buls.

Darījuma vadošais finanšu konsultants pārdevējam bija "Superia Corporate Finance". Darījuma juridiskās konsultācijas pārdevējam sniedza advokātu birojs "Sorainen" un pircēju konsultēja advokātu birojs "Fort".

Konkurences padomes pārstāve Zane Gorškova aģentūrai LETA norādīja, ka Konkurences padome vēl nav saņēmusi apvienošanās ziņojumu par publiski izskanējušo darījumu starp "Bite Latvija" un "Baltcom".

Viņa arī skaidroja, kad visa nepieciešamā informācija būs iesniegta, Konkurences padomei lēmums būs jāpieņem trīs vai četru mēnešu laikā, atkarībā no iesniegtā apvienošanās ziņojuma veida.

"Proti, ja tiks iesniegts saīsinātais apvienošanās ziņojums, iestāde to var vērtēt līdz trim mēnešiem no tā saņemšanas dienas. Savukārt pilna apvienošanās ziņojuma gadījumā - līdz četriem mēnešiem no tā saņemšanas dienas," teica Gorškova.

Tāpat viņa sacīja, ka uzņēmumu apvienošanās gadījumā Konkurences padome var pieņemt trīs veida lēmumus: atļaujošu, atļaujošu ar saistošajiem noteikumiem, kas novērš iespējamo kaitējumu konkurencei, vai aizliedzošu, ja darījuma rezultātā rodas vai nostiprinās dominējošais stāvoklis vai var tikt būtiski samazināta konkurence jebkurā konkrētajā tirgū.

LETA jau ziņoja, ka "Bite Latvija" 2018. gadā strādāja ar 99,978 miljonu eiro apgrozījumu un 14,964 miljonu eiro peļņu.

"Bite Latvija" reģistrēta 2005. gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 99,085 miljoni eiro. "Bite Latvija" vienīgā īpašniece ir "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu