Kara laika lādiņa sprādzienā Babītes pagastā gājis bojā vīrietis (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Babītes pagastā nedēļas nogalē eksplodējot kara laika lādiņam, gājis bojā vīrietis, pastāstīja Valsts policijas (VP) preses pārstāve Gita Gžibovska.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas 21. septembrī šķūnī pusmūža vīrietis nodarbojies ar kara laika lādiņu izjaukšanu, līdz kādā brīdī notikusi eksplozija un vīrietis gājis bojā.

Notikuma vietā ieradusies VP, pretterorisma vienība "Omega" un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) speciālisti. Notikuma vietā konstatēts, ka šķūnī atradusies vēl cita kara laika munīcija. Patlaban sprādzienbīstamie priekšmeti neitralizēti.

Policija sākusi kriminālprocesu un nozīmējusi ekspertīzes. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis nodarbojies ar kara laika munīcijas vākšanu jeb "melno arheoloģiju".

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas pārstāve Vita Briže aģentūrai LETA teica, ka pagājušajā nedēļā NBS nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti neitralizēja 59 sprādzienbīstamos priekšmetus un 103 vieglās strēlnieku munīcijas vienības.

"Melnās arheoloģijas upuru skaits Latvijā turpina augt," sociālajā tīklā "Twitter" paudis aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP). Viņš uzsvēris, ka divi pasaules kari ir atstājuši smagu mantojumu ne tikai Latviešu tautai un valstij, bet arī Latvijas zemei.

Atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus, tos nedrīkst aiztikt, mēģināt izjaukt un pārvietot, uzsvēra Aizsardzības ministrijā. Vieta, kurā priekšmeti atrasti, iespēju robežās jānožogo un jāiezīmē. Par atradumu jāziņo policijai vai jāzvana uz tālruņa numuru 112.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu