"Situācija ar Elvi ir ļoti laba." Merzļikinam atzinīgus vārdus velta "Blue Jackets" galvenais treneris

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorela slavējis latviešu vārtsargu Elvi Merzļikinu par viņa augsto pašmotivāciju.

Pašlaik 25 gadus vecais Latvijas hokejists aizvadījis divas oficiālās NHL pirmssezonas pārbaudes spēles. Pirmajā no tām Merzļikins atvairīja 17 no 18 metieniem, bet otrajā viņš ielaida 5 vārtus.

"Blue Jackets" galvenais treneris uzskata, ka Merzļikins ir konkurētspējīgs. Latviešu vārtsargam piemītot tik spēcīgs sacensību gars, ka tas brīžiem viņam pat nāk par sliktu.

"Dažreiz viņš var pats sev stāties ceļā, jo viņš pārāk daudz grib sacensties," kluba mājaslapā citēts Tortorela.

"Man patīk viņa personība," teica Kolumbusas komandas galvenais treneris, kurš priekšroku dod pārmērīgi centīgam spēlētājam, nevis nemotivētam hokejistam.

"Es labāk savā komandā  gribu puisi, kurš mazliet jāpierunā neskriet sienā, nevis tādu puisi, kurš jāpiespiež pie sienas. Situācija ar Elvi ir ļoti laba," norādīja Tortorela.

Merzļikins gatavojas savai debijas sezonai NHL. Iepriekš kluba pārstāvji solījuši, ka viņš ar Somijas hokejistu Jūnasu Korpisalo cīnīsies par "Blue Jackets" pirmā vārtsarga lomu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu