Apstiprināts, ka Tramps lūdzis Zelenski veikt izmeklēšanu par Baidenu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Donalds Tramps.
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: AP/Scanpix

Baltais nams trešdien, 25. septembrī, nodevis atklātībai ASV un Ukrainas prezidentu Donalda Trampa un Volodimira Zelenska jūlijā notikušās telefonsarunas atšifrējumu, kas apstiprina, ka Tramps lūdzis Zelenski veikt izmeklēšanu par savu politisko konkurentu, bijušo viceprezidentu Džo Baidenu.

Saruna izklāstīta uz piecām lapām.

"Ir daudz runu par Baidena dēlu, ka Baidens apturējis kriminālprocesu, un daudz cilvēku vēlas par to zināt, tāpēc būtu lieliski jebkas, ko jūs varat izdarīt ar ģenerālprokuroru," Zelenskim 25. jūlija sarunā pavēstījis Tramps.

"Baidens lielījās, ka viņš apturējis kriminālprocesu, tāpēc vai jūs varētu to apskatīt (..) tas man šķiet šausmīgi," mudinājis Tramps.

Sarunā pieminēta arī ārvalstu palīdzība un Tramps sacījis Zelenskim, ka ASV dara daudz vairāk nekā Eiropas valstis, lai palīdzētu Ukrainai.

Telekanālam "Fox News" īsi pirms sarunas publiskošanas Trampa preses sekretārs Hogans Gidlijs, izsakoties par Trampa un Zelenska sarunu, sacīja, ka Tramps "nav izdarījis nekā aplama, un viņam nav ko slēpt".

Gidlijs norādīja, ka Trampam ir labas attiecības ar Zelenski.

Kā skaidroja Gidlijs, Tramps uz laiku apturējis militārās palīdzības piešķiršanu Ukrainai, vēloties, lai centienos palīdzēt Ukrainai lielāku atbildību uzņemas Eiropa.

Tramps vēl svētdien apstiprināja, ka telefonsarunā ar Zelenski runājis par bijušo ASV viceprezidentu Džo Baidenu un apsūdzībām korupcijā.

Tramps sacīja, ka telefonsarunā jūlijā ticis runāts par iespējamu korupciju, kurā iesaistīts Džo Baidens un viņa dēls.

"Mums bija ļoti lieliska saruna, ļoti tieša, ļoti atklāta, ļoti godīga saruna. Es ceru, ka  to var publiskot," sacīja Tramps, atkārtoti paužot, ka viņš nav izdarījis nekā aplama.

Džo Baidenam kā iespējamam Trampa sāncensim ASV prezidenta vēlēšanās 2020. gadā tiek pievērsta pastiprināta uzmanība sakarā ar viņa dēla darbību Ukrainā.

ASV Pārstāvju palātas demokrāti otrdien sāka oficiālu impīčmenta izmeklēšanu pret Trampu, apsūdzot prezidentu mēģinājumos panākt palīdzību no Ukrainas, lai kaitētu Baidenam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu