Bertāns un Timma kopā gūst 16 punktus "Himki" uzvarā Vienotās līgas sezonas pirmajā spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: bckhimki.ru

Latviešu basketbolisti Dairis Bertāns un Jānis Timma trešdien guva attiecīgi deviņus un septiņus punktus Vienotās līgas sezonas pirmajā mačā, palīdzēdami Maskavas apgabala "Himki" komandai svinēt uzvaru.

"Himki" savā laukumā ar rezultātu 79:75 (16:13, 24:18, 20:20, 19:24) pārspēja Polijas klubu Zelona Guras "Stelmet Enea".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā iemeta trīs no četriem tālmetieniem, bet aizmeta garām savu vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica četras rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra divas bumbas, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus un tika pie 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Timma 30 minūtēs un 55 sekundēs realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem un savu vienīgo soda metienu, bet bija pagalam neprecīzs no tālienes, jo aizmeta garām grozam visus 11 "trejačus".

Viņam arī bija piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs kļūdas, divas pārtvertas bumbas, trīs piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un negatīvs efektivitātes koeficients -1.

"Himki" rindās ar 16 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Stefans Jovičs, bet pretiniekiem 16 punktus iemeta Drū Gordons.

Viens no mača tiesnešiem bija Latvijas soģis Oskars Lucis.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēs 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startēs deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nestartē "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu