Pārdaugavā pie naktskluba nosists puisis. Pēc teju desmit tiesas sēdēm vainīgais vēl aizvien uz brīvām kājām (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Dēla zaudējums vardarbīgā sadursmē kādai ģimenei Rīgā Pārdaugavā pāris gadu laikā nav ļāvis atgūties un ik dienas par nelaimi jādomā tikai tāpēc, ka vainīgais vēl ir uz brīvām kājām. Desmit sasauktās tiesas sēdes nav novedušas pie reāla rezultāta, atklāj raidījums "Degpunktā".

No skandalozi slavenā nakts bāra ar zīmīgo nosaukumu ”Clubnika”, kas atradies Grīvas ielā, Iļģuciemā, tagad pāri palicis tikai izkārtnes stiprinājums, jo pirms nepilniem diviem gadiem iestāde slēgta.

Biznesa apturēšanas iemesls nav zināms, taču laikā, kad bārs darbojies pilnā sparā, šeit regulāri notikuši kautiņi un nereti dūru vicināšana alkohola reibumā novedusi tik tālu, ka uz Grīvas ielu bija jāsauc policistus, apsargus un glābējus.

Viens no asiņainajiem konfliktiem jaunu vīriešu starpā, kas iesācies bāra telpās, taču beidzies uz ielas, noticis 2017. gada 18. maijā. Šis notikums neatgriezeniski mainījis vismaz četru cilvēku likteņus, par nelaimi atgādina "Degpunktā".

Par konfliktu vietējā barā toreiz smagi piekautā jaunā vīrieša tēvs Genādijs uzzinājis, kad naktī saņēmis telefona zvanu no slimnīcas un no ārstiem sapratis, ka viņa atvase ir kritiska stāvoklī.

Mediķi jaunieti vārdā Ilja bija ievietojuši reanimācijas nodaļā.Dēlam strīda laikā iesists pa galvu, pēc sitiena Iļja nokritis uz asfalta un neveiksmīgi atsities pret trotuāra apmali, zaudējot samaņu un gūstot smagus ievainojumus. Nedēļu puiša tuvinieki cerējuši, ka Iļja izdzīvos, taču diemžēl piepildījies ļaunākais scenārijs.

25. maijā no gūtajām traumām, to skaitā galvaskausa lūzumiem un smadzeņu bojājumiem, jaunais vīrietis miris slimnīcas gultā.

Policisti ierosinājuši krimināllietu, noskaidrojuši konfliktā iesaistītas personas un iespējamo pāridarītāju. Četru mēnešu laikā likumsargi pabeiguši izmeklēšanu un nodevuši lietas materiālus prokuratūrai. Aizdomās turamajam puisim tiesa piemērojusi drošības līdzekli, kas ir saistīts ar brīvības atņemšanu, un viņš nokļuvis aiz restēm, taču ne uz ilgu laiku - līdz 2018. gada sākumam, norāda "Degpunktā".

Diemžēl tiesas process ir krietni ievilcies. No 2018. gada sākuma līdz pat šā gada septembra beigām bojāgājuša puiša ģimene piedzīvojusi teju desmit sēdes, bet aizdomās turamā vaina joprojām nav pierādīta, nav arī sprieduma, kas viņu attaisnotu.

Kārtējā sēde notika trešdien, 25. septembrī, zālē bija ieradusies cietušā ģimene un apsūdzētais. Apsūdzētā aizstāvis kārtējo reizi lūdzis tiesu uzaicināt vēl kādu liecinieku, taču tiesnese šo lūgumu noraidījusi. Arī trešdien tiesa netika ne tuvu lietas novešanai līdz loģiskam rezultātam, jo gan prokurors, gan aizdomās turētā aizstāvis pieprasījuši tiesai papildu laiku, lai sagatavoties debatēm.

"Divus ar pusi gadus velkas šī lieta. Bija uzaicināts ļoti liels skaits liecinieku, kas sniedza visādas viltus liecības nekā nebaidoties.

Sākumā viņi sniedza liecības policijā, bet pēc tam tiesas sēdē viņi no sniegtajām liecībām atteicās un sniedza pavisam citas, viltus liecības," raidījuma žurnālistiem stāsta bojāgājušā puiša tuvinieki.

"Es iepazinos ar lietas materiāliem, viņš ir vainīgs. Nebija nekāda pamata sist manu dēlu. Sišanu viņš tagad atzina. Neviens viņu neaiztika, es uzskatu, kā tā bija atriebība. Par kaut kādām iepriekšējām sadursmēm ar Ilju. Viņš izmantoja viņa bezpalīdzīgo stāvokli un piebeidza viņu. Tas ir mans personīgais viedoklis. Kā lems tiesa un prokurore, tā jau ir cita lieta. Es uzskatu, kā tā tas bija.

Es, protams, esmu morāli sagrauts, jo divarpus gadus mani valkā pa tiesām un jāklausās tie murgi, kā viņi atsakās no savām liecībām," raidījumam saka bojāgājušā tēvs.

Nākamā sēde notiks 11. oktobrī, un ģimene cer, ka tā būs pēdējā un pēc debatēm sekos tik ilgi gaidītais spriedums. 

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu