"Ventspils" basketbolisti Ungārijā aizvada FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra spēli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ronalds Zaķis
Ronalds Zaķis Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" ceturtdien Ungārijas pilsētā Sombathejā aizvadīs Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmo spēli pret Ungārijas čempioni Sombathejas "Falco".

Šosezon Ventspils komanda ir aizvadījusi deviņas pārbaudes spēles, no kurām uzvarēts četrās. Tikmēr pretinieki jau nospēlējuši abas Čempionu līgas pirmās kārtas kvalifikācijas spēles. Vispirms savā laukumā Ungārijas klubs uzvarēja Rumānijas Oradejas CSM ar 71:62. Atbildes spēles pamatlaikā ar 86:77 pārāki bija Rumānijas basketbolisti, kas divu spēļu summā deva neizšķirtu rezultātu 148:148. Lai noskaidrotu uzvarētāju divu spēļu summā, bija jāaizvada papildlaiks. Spēlē noslēdzās ar mājinieku uzvaru 96:90, tomēr divu spēļu summā ar 161:158 pārāka izrādījās “Falco” vienība un ieguva tiesības cīnīties FIBA Basketbola Čempionu līgas 2. kārtā.

Ungāru komandu vada bijušais ventspilnieku galvenais treneris Slovēnijas speciālists Gašpers Okorns. 

Mačs Ungārijā būs "Ventspils" pirmā oficiālā spēle sezonā, bet atbildes vizīte notiks 29.septembrī Ventspilī. Uzvarētājs divu maču summā iekļūs pamatturnīrā, kur to D apakšgrupā gaidīs Saloniku PAOK (Grieķija), Stambulas “Bešiktaš” (Turcija), Dižonas JDA (Francija), Klaipēdas “Neptūnas” (Lietuva), Brindisi “Happy Casa” (Itālija) un Saragosas “Tecnyconta” (Spānija). Šīm komandām pievienosies vēl viena komanda no turnīra kvalifikācijas otrās kārtas.

Tāpat kvalifikācijas otro kārtu sasniegusi Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā Ukrainas komanda "Kyiv Basket", kas pirmās kārtas duelī ar 139:129 uzveica Austrijas vienību Kapfenbergas "Bulls" un cīņā par iekļūšanu pamatturnīrā cīnīsies ar Spānijas vienību Burgosas "San Pablo".

Čempionu līgas turnīrā tiks aizvadīta ceturtā sezona un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies tikai "Ventspils" vienība. Tikai pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Pamatturnīrā vieta garantēta Latvijas čempionei "VEF Rīga", kas C apakšgrupā būs kopā ar Vācijas komandu Bambergas "Brose", Tenerifes "Iberostar" no Spānijas, "Gaziantep" no Turcijas, "Peristeri" no Grieķijas un Nimburkas ČEZ no Čehijas. Šīm komandām pamatturnīra apakšgrupā pievienosies vēl divas kvalifikāciju pārvarējušās komandas. 

"VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīram starts tiks dots 8.oktobrī.

Šogad četrās grupās spēlēs pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūs nākamajā kārtā, bet katras grupas četrām pēdējām vienībām turnīrs būs beidzies.

Aizvadītajā sezonā par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Itālijas klubs Boloņas "Segafredo Virtus".

Šobrīd komandas sastāvu veido Māris Gulbis, Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Linards Jaunzems, kā arī amerikāņu basketbolisti Džeilons Teits, Vess Vašpuns un Raiens Luters. 

Komandu vada galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, bet viņam asistē Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu