Slēdz "Kurta" kafijas namiņu. "Tas, kam bija jābūt par palīgu, ir tikai nasta."

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Astoņgadīgais Kurts
Astoņgadīgais Kurts Foto: Facebook/ Kurts coffee

"Kurts coffee" ir ģimenes izveidots projekts, lai dēliņam Kurtam nodrošinātu rehabilitāciju un nākotni. Trešdien, 25. septembrī, ar bēdīgu vēsti sociālajā tīklā "Facebook" nākuši klajā Kurta vecāki un kafejnīcu ķēdes īpašnieki Ketija un Ēriks Karlsoni: "Ar oktobra vidu tiks slēgts kafijas namiņš Barona ielā."

"Lai gan rīt Kurtiņam ir vārda dieniņa - teikšu godīgi kā nu ir... ir nulle svētku sajūta. Diemžēl kafijas biznesam neiet labi un jau vairākus mēnešus atkal nākas piemaksāt no ģimenes budžeta," īpašnieki atklāti paskaidro, kādēļ sper šādu soli.

"Tam, kam bija jābūt par palīgu, atspērienu un atbalstu - ir tikai nasta."

"Facebook" ieraksts liek noprast, ka rit pēdējās nedēļas Kurta pašam pirmajam kafijas namiņam, kas atrodas Krišjāņa Barona ielā 78a. Īpašniece atklāj, ka šis viņai pašai bija īpaši mīļš namiņš, jo teju katru rītu viņa ar dēliņu šeit ir devusies brokastīs.

Tomēr ikdiena neesot viegla. "Mums ar vīru katram ir savs darbs, 3 bērni un kafijas namiņi prasa daudz enerģiju. Nē, tā nav padošanās," apsola Kurta mamma.

Darbību turpinās abi pārējie kafijas namiņi - viens, kas ir pie Vērmanes parka, un otrs pie Pulvertorņa. Uz kuriem, īpašnieki īpaši aicina ikvienu ceturtdien, 26. septembrī, Kurta vārda dienā. "Svinēsim Kurta vārda dienu malkojot gardas, Latvijā grauzdētas kafijas pupiņu tasītes."

Foto: Projekta "Kurts coffee" galvenais varonis astoņgadīgais Kurts

Stāsts par astoņgadīgo Kurtu ir skaudrs - viņš nestaigā un nekomunicē. Vecāku uzdevums ir nodrošināt pēc iespējas labākus dzīves apstākļus viņam, sniegt daudz mīlestības un rūpēties.

"Man nav tās iespējas saklausīt vai saprast kurā brīdī Kurtam gribas padzerties, paēst vai kā viņš šodien jūtas. Mūsu ikdiena ir ne tikai Kurtu aizvest uz skoliņu, bet vēl uz masāžu, vingrošanu un baseinu," ar savu ikdienas dzīvi dalās "Kurts coffee" īpašnieki.

Vecāki uzsver, ka viņi nav trūcīgi, tāpēc nevēršas pie sabiedrības pēc ziedojumiem. "Bet neskatoties uz to cik daudz mēs strādājam- atbalsts nepieciešams arī mums."

"Kurta kafejnīcas mērķis ir nevis nodrošināt ģimeni, bet Kurtu - radīt iespēju Kurtam turpināt meklēt izskaidrojumus savam veselības stāvoklim, turpināt rehabilitāciju un veidot uzkrājumu nākotnei. Ar cerību, ka reiz būs zāles arī viņa epilepsijas paveidam," tā Kurta vecāki Ketija un Ēriks Karlsoni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu