NBA zvaigzne par ikdienu līgā: Mēs esam kā cirka dzīvnieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nikola Jokičs (ar bumbu)
Nikola Jokičs (ar bumbu) Foto: Reuters/LETA

Jaunā serbu basketbola superzvaigzne Nikola Jokičs ir ne tikai viens no vadošajiem centra spēlētājiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), bet arī viena no tās košākajām personībām. Serbu spēlētājs šoreiz izteicis savas domas par prasīgo NBA ikdienu, vēsta "Eurohoops".

Ir labi zināms, ka profesionālā sporta neatņemama sastāvdaļa ir šova elements. Jokičs NBA piedāvāto šovu salīdzina ar citu izklaides industrijas pārstāvi. Viņaprāt NBA ir pielīdzināms cirkam.

"Visur kur mēs [spēlētāji] ejam, cilvēki grib ar mums fotogrāfēties. Mēs esam kā cirka dzīvnieki. Citreiz, kad aizdomājos par šo, man tas pat sāk šķist smieklīgi. Reizēm pazūd realitātes sajūta," stāsta Jokičs.

Serbu zvaigzne izsakās, ka, spēlējot NBA, visu laiku ir jārēķinās, ka kāds cits spēlētājs ir gatavs nākt tavā vietā.

"Katra NBA komanda saviem spēlētājiem sniedz nepieciešamos apstākļus, lai karjera izdotos pēc iespējas veiksmīgāka. Tiek nodrošināt viss nepieciešamais, lai neveiksmes gadījumā spēlētājs nevarētu vainot komandu, bet gan tikai sevi. Trīs gadu laikā, ko esmu spēlējis šeit, Denverā, mūsu sistēmai ir izgājuši cauri apmēram 30 spēlētāji. Kad tu par to aizdomājies, paliek nedaudz baisi," komentē serbs.

"NBA ir viens liels šovs, kas mūžīgi turpinās. Ja tu satraumējies, tas turpinās arī bez tevis. Tu kā spēlētājs esi tikai daļa no "Cirka"."

Jokičs neslēpj arī savu neapmierinātību ar ASV sporta medijiem. "Godīgi sakot, neesmu arī sajūsmā arī par medijiem. Uzskatu, ka tie sportam dot tikai slikto. Tajā pašā laikā ir jāsaprot, ka mēs esam tur, kur mēs esam mediju dēļ. Mediju dēļ mēs esam atpazīstami un ietekmīgi. Uzskatu, ka mūsu ietekme ir lielāka nekā daudziem, teiksim tā, svarīgākiem cilvēkiem."

Jokičs aizvadītajā sezonā Denveras "Nuggets" sastāvā izcēlās ar vidēji spēlē gūtiem 20 punktiem, 10,8 atlēkušajām bumbām un 6 rezultatīvām piespēlām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu