Ogrē un Tallinā sākas "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sezona

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ventspils" basketbola komanda.
"Ventspils" basketbola komanda. Foto: www.bkventspils.lv

Šodien ar "Ogre" - "Jūrmala/Betsafe" un Tallinnas "Kalev/TLU" - Raplas "Avis Utilitas" cīņām sāksies "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas otrā sezona. 

Par pirmo maču šajā sezonā kļūs spēle Tallinā, kas sāksies plkst.18.10.

Spēle "Ogre" - "Jūrmala/Betsafe" sāksies plkst.19, un to tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Spēle būs pagājušās sezonas valsts čempionāta bronzas sērijas dalībnieku duelis.

 Toreiz labāk veicās Ogres klubam, kas sērijā uzvarēja ar 3-0, iegūstot "Olybet" Latvijas Basketbola līgas bronzas medaļas. Atsevišķās spēlēs Ogres klubs bija labāks ar 78:60, 97:90 un 83:78.

"Jūrmala/Betsafe" pirmajā līgas sezonā palika devītajā vietā un neiekļuva izslēgšanas spēlēs, bet Ogres klubs gan pamatturnīrā, gan finālčetriniekā ieņēma ceturto vietu. Savstarpējās spēlēs abas reizes uzvarēja mājinieki - Jūrmalā ar 90:84 pārāki bija "Jūrmala/Betsafe" basketbolisti, bet ogrēnieši revanšējās savās sienās ar 104:83.

Abām komandām turnīrā mērķis ir finālčetrinieks.

Svētdien, 29.septembrī, notiks pirmā spēle Liepājā, kur viesosies līgas jaunpienācēji Rakveres "Tarvas" ar latviešu speciālistu Juri Umbraško priekšgalā. Tajā pašā dienā "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" viesosies Pērnavā.

Trešdien, 2.oktobrī, turnīrā iesaistīsies pārējās trīs Latvijas komandas - "VEF Rīga" un "Latvijas Universitāte" savā starpā tiksies "Elektrum" Olimpiskajā centrā, bet "Ventspils" viesosies Liepājā.

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalīsies 15 komandas - septiņas Latvijas vienības, kā arī Igaunijas komandas Tallinas "Kalev/Cramo", "Tartu Ulikool", "Rapla", "Taltech", "Parnu Sadam", "Valga/Valka", "TLU Kalev" un Rakveres "Tarvas". 

Augusta beigās Latvijas Basketbola savienība (LBS) paziņoja, ka par līgas ģenerālsponsoru kļuvis starptautiskais azartspēļu izklaides uzņēmums "Paf", kas Latvijā zināms ar zīmolu "Pafbet", bet Igaunijā – "Paf".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz 2 uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

Sadarbībā ar "Levira" šosezon 43 Latvijas basketbola zālēs tiks uzstādītas jaunas filmēšanas kameras, Igaunijā tādu zāļu būs 27. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu