Suns no audzētāja vai no patversmes - kā katram izvēlēties atbilstošāko?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Suns dzīvnieku patversmē "Ulubele".
Suns dzīvnieku patversmē "Ulubele". Foto: Ekrānšāviņš no video

Jauna mīluļa ienākšana dzīvē ir liels un nozīmīgs notikums, kuram viennozīmīgi ir jāsagatavojas gan emocionāli, gan materiāli. Kad esat nolēmuši, ka vēlaties, lai jūsu saime kļūst par vienu sirsniņu lielāka, var rasties jautājums - vai doties uz patversmi vai pie audzētāja?

"PetCity" darbiniece un Kinoloģiskās federācijas reģistrētā audzētāja Elīna Repša min, ka iegādājoties mājdzīvnieku no audzētāja, saimnieks var būt drošs par to, ka jaunais mīlulis būs tuvāks iecerētajam. Tāpat arī ir mazāka iespēja, ka mīlulim var laika gaitā rasties neprognozētas veselības problēmas.

Dzīvnieku patversmes "Ulubele" administrators Kristaps Sardiko stāsta, ka pats galvenais ir jaunā saimnieka vēlmes un spējas nodrošināt savam mīlulim labus dzīves apstākļus. Lai arī patversmē nokļuvušie zvēri mēdz prasīt mazliet vairāk saimnieka pūļu, tie no visas sirds novērtē cilvēku, kurš tiem dod "otro iespēju".

Abi eksperti ir vienisprātis - lai no kurienes arī nebūtu plānots paņemt mīluli, tas ir ļoti atbildīgs lēmums. Vairāk par to, kā atrast pareizo ķepaini tieši sev - video!

Video: Mīlulis no patversmes vai audzētāja - kurš būs piemērotāks Tev?

Raksts tapis sadarbībā ar "PetCity".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu