Ostapenko Pekinas "Premier" turnīra pirmajā kārtā pieveic pasaules otro raketi Plīškovu (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko sestdien Pekinas "Premier" turnīra pirmās kārtas spēlē izcīnīja savu šīs sezonas lielāko uzvaru, trīs setu cīņā pārspējot čehieti Karolinu Plīškovu, kura ir pasaules otrā rakete.

Ostapenko (WTA 74.) pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 7-5, 3-6, 7-5 pārspēja Plīškovu (WTA 2.), kura turnīrā bija izlikta ar otro numuru.

Latvijas tenisiste ar grūtībām saskārās jau pie savas pirmās serves, jo Plīškova divreiz panāca izlīdzinājumu, tomēr Ostapenko ar spēcīgām servēm guva panākumu. Brīdi vēlāk Plīškova panāca 1-1, bet jau pie savas otrās serves Ostapenko ar pirmo mēģinājumu tika nobreikota (1-2). 

Liels nopelns zaudētajā servē bija pašai Ostapenko, kura trijos geimos jau bija iekrājusi trīs dubultkļūdas, kamēr Plīškova pieļāva par vienu mazāk. Turpinājumā Latvijas sportiste izniekoja trīs breika iespējas, ļaujot Plīškovai atspēlēties no 0:40, bet jau piektajā geimā Ostapenko ar spēcīgām un precīzām servēm panāca 2-3.

Sestajā geimā Ostapenko panāca 30:30, bet brīdi vēlāk Plīškova bumbiņu ieraidīja tīklā, zaudējot savu servi (3-3). Turpmākajos četros geimos abas spēlētājas zaudēja savas serves, Plīškovai devītajā geimā viegli panākot 5-4, bet jau nākamajā izspēlē Ostapenko rezultātu izlīdzināja (5:5). Nākamo geimu pie savas serves uzvarēja Ostapenko, bet brīdi vēlāk Plīškova neizturēja pretinieces agresīvo spēli, zaudējot pie trešās breikbumbas - 5-7.

Otrajā setā par neseno neveiksmi ātri atriebās Plīškova, laužot Ostapenko servi jau pirmajā geimā. Spēles turpinājumā Latvijas sportiste ceturtajā geimā divas reizes centās lauzt čehietes servi, tomēr neveiksmīgi (1-3). Piektajā geimā Plīškova neizmantoja breika iespēju, bet nākamajā divu breikus nerealizēja Ostapenko, vēlāk uzvarot izspēli pie savas serves, kas ļāva pietuvoties pretiniecei - 3-4.

Turpinājumā Plīškova gana viegli uzvarēja pie savas serves un drīz vien to ar pirmo mēģinājumu atņēma Ostapenko, izlīdzinot rezultātu pa setiem 1-1. Līdz ar to spēle nonāca līdz trešajam setam.

Trešā seta sākumā neviena no tenisistēm nespēja izmantot breika iespējas, tomēr trešajā geimā pie pretinieces serves, Ostapenko ar spēcīgiem sitieniem realizēja breiku, panākot 2-1. Turpinājumā Latvijas sportiste neizmantoja divas breikbumbas, par ko Plīškova viņu sestajā setā sodīja, atņemot servi - 3-3. Ostapenko līdz trešā seta vidum pieļāva sešas dubultkļūdas, kamēr pretiniece tikai vienu.

Nākamajās izspēlēs Ostapenko sniegums uzlabojās, viņai nezaudējot nevienu servi, ko iespēja arī Plīškova, desmitajam geimam noslēdzoties ar neizšķirtu 5-5. Brīdi vēlāk Ostapenko pie Plīškovas serves ar sitienu pa līniju realizēja otro breika iespēju, panākot svarīgo 6-5 pirms savas serves. Ostapenko šo iespēja nelaida garām un ar trim spēcīgām servēm pēc kārtas no 15:30 atspēlējās, svinot savu sezonas lielāko uzvaru.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Ostapenko nopelnīja 65 WTA vienspēļu ranga punktus. 

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar čehieti Kateržinu Sinjakovu (WTA 41.). Tenisiste šajā turnīrā piedalīsies arī dubultspēlēs, kur viņas pāriniece ir ukrainiete Dajana Jastremska.

Abas tenisistes iepriekš tikušās četras reizes, tikai vienā no tām uzvarot Latvijas sportistei. Pirmā tikšanās reize bija 2016.gada Sinsinati turnīrā, panākumu gūstot čehietei. Vēl vienu uzvari viņa izcīnīja arī gadu vēlāk Austrālijas atklātajā čempionātā, bet vēlāk togad savu pirmo panākumu pār Plīškovu WTA "Finals" guva Ostapenko. Pēdējo reizi tenisistes tikās pērn Štugartē, trešo panākumu savstarpējās spēlēs svinot čehietei.

Ostapenko pagājušajā otrdienā apstājās Seulas WTA "International" turnīra pirmajā kārtā, bet šīs nedēļas sākumā viņa nepārvarēja Taškentas "International" sacensību pirmo kārtu. Šosezon 2017.gada "French Open" čempiones bilance ir 18 uzvaras un 25 zaudējumi, Latvijas tenisistei aizvadot neveiksmīgu sezonu. 

Tikmēr Plīškova šosezon 63 spēlēs tikusi pie 49 panākumiem. Šo sezonu viņa iesāka ar triumfu Brisbenā, vēlāk svinēts panākums Romā, bet trešais šī gada tituls iegūts Lielbritānijā. Ceturtais un pagaidām arī pēdējais triumfs padevās Džendžou "Premier" turnīrā, kas notika pirms divām nedēļām.

Ostapenko šis būs jau ceturtais turnīrs Pekinā, bet vislabāk veicās otrajā gadā, kad viņa iekļuva pusfinālā. Tikmēr Plīškova Pekinā spēlēs jau septīto reizi, bet nevienā no dalības reizēm nav izdevies tikt tālāk par trešo kārtu.

Šajā turnīrā spēlēs arī Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova.

Turnīrs Pekinā notiks uz cietā seguma, bet tā norise paredzēta līdz 6.oktobrim.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu