Kalniņš palīdz "Jokerit" izcīnīt ceturto uzvaru šosezon

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: TASS/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē palīdzēja savai komandai Helsinku "Jokerit" izcīnīt ceturto panākumu šosezon.

"Jokerit" mājās ar rezultātu 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas Austrumu konferencē ieņem pirmo vietu.

Uzvarētāju labā vārtus guva Viktors Lovs, Tēmu Eronens, Jese Joensū un Henri Ikonens.

Kalniņš vārtus sargāja visu spēli, kopumā apstādinot 26 pretinieku metienus (92,31%). 

Spēles 14.minūtē pirmo ripu no vārtu tīkla ārā vilka Kalniņš, tomēr viņa komanda nepilnu minūti vēlāk spēja apbēdināt arī "Avtomobilist" vārtu vīru. Teju vai minūti pirms pirmā perioda beigām Eronens panāca 2:1, bet Joensū savas komandas trešos vārtus guva vien 36.minūtē. Trešo periodu komandas iesāka ar noraidījumiem, tomēr nevienai no tām neizdevās realizēt skaitlisko pārākumu. 

Divas minūtes līdz spēles beigām Mihails Mamkins pārspēja Kalniņu, atgriežot cerības par uzvaru, tomēr ripu tukšos vārtos pēc minūtes ieraidīja Ikonens.

Sestdien KHL laukumos spēkojas arī Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kā arī otra šīs pilsētas komanda "Spartak", kurā spēlē Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums. Tikmēr treneru korpusā ir Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks.

"Jokerit" desmit aizvadītajās spēlēs iekrājusi deviņus punktus, ierindojoties desmitajā vietā, kamēr pēdējā, 12.pozīcijā atrodas Rīgas "Dinamo", kas izcīnījusi sešus punktus. Tikmēr Maskavas "Dinamo" ir visaugstāk, desmit mačos tiekot pie 13 punktiem, kas dod piekto pozīciju, bet "Spartak" 12 spēlēs ieguvusi 11 punktus, ieņemot sesto vietu.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu zonā. 

Regulārajā čempionātā katra komanda tāpat kā iepriekšējā sezonā aizvadīs pa 62 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu