Babītes pagastā eksplodējis kara laika lādiņš, nogalinot vīrieti, kurš tos regulāri kolekcionējis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pirms dažām dienām Babītes novadā, aptuveni divu kilometru attālumā no apdzīvotas vietas Kalnciema masīvs, nograndis jaudīgs sprādziens. Kā noskaidrojies, kāda nama sētā esošajā šķūnī detonējis kara laika lādiņš, vēsta raidījums "Degpunktā"

Vietējie iedzīvotāji ir pieraduši, ka ik dienas tuvumā dzirdama mednieku šaušana, bet šoreiz bijis skaidrs, ka notikusi nelaime, kam nav nekāda sakara ar legālu šaušanu.

Kā vēlāk noskaidrojies, kāda nomaļa nama sētā esošajā šķūnī detonējis kara laika lādiņš, un eksplozijas rezultātā dzīvību zaudējis aptuveni 50 gadus vecs vīrietis, mājas saimnieks.

Pēc lielā sprādziena no šķūņa pāri nepalika pilnīgi nekas. Par to, ka teritorijā bijusi kāda celtne, var saprast tikai pēc vairāku simtu metru rādiusā izmētātajām metāla šķembām un koka atlūzām.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, kā uz norādīto adresi bija atsteigusies ātrās palīdzības mediķu brigāde, taču ārsti bijuši bezspēcīgi. Pēc dažām minūtēm pie mājas piebraukuši arī Valsts policijas izmeklētāji, kas novērtējuši situāciju un konstatējuši, ka gan privātmājā, gan pagalmā var atrasties kara laika munīcija, un uz notikuma vietu izsaukti sapieri.

Tuvākās mājas iedzīvotāji, apstiprina aizdomas par iespējamo sprādziena iemeslu - vīrietim paticis pētīt sprāgstierīču saturu. Viņš vienmēr izpētīja, kas, tā teikt, lācītim vēderā.

Bojā gājušā vīrieša paziņa, stāsta, ka apkaimē tā saucamo melno arheologu skaits ir ievērojams un biezokņos arī esot ko meklēt. Taču vairumu trofeju mednieku pārsvarā interesē vēsturiskas vērtslietas - medaļas, nozīmītes, sprādzes, monētas, nesprāgušajai munīcijai metot līkumu.

Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji atgādina, kā arī ogotājiem, sēņotajiem un pārējiem meža apmeklētājiem - nekādā gadījumā nedrīkst aiztikt bīstamus atradumus un, protams, nepārbaudīt to funkcionēšanas spēju.

Ja jums ir aizdomas, ka kāds savās mājās, pagrabā vai šķūnī glabā nelegālu munīciju un ar to vēl eksperimentē, noteikti ziņojiet policijai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu