Par planētas ātrāko cilvēku Dohā kļūst Kolmens

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristians Kolmens.
Kristians Kolmens. Foto: Getty Images / AFP / Scanpix

Amerikāņu sprinteris Kristians Kolmens sestdien pasaules čempionātā vieglatlētikā Dohā 100 metru finālā finišēja pēc 9,76 sekundēm, nomainot vicečempiona laurus ar čempiona titulu.

Jau 100 metru pusfinālā sezonas līderis Kolmens sasniedza ātrāko laiku, distanci veicot 9,88 sekundēs. Nevienam citam pa spēkam nebija izskriet no 10 sekundēm.

Finālā viņa pārākums neradīja šaubas, un viņš finišēja ar sezonas labāko rezultātu pasaulē - 9,76 sekundes, kas pasaules visu laiku ātrāko skrējēju sarakstā viņu tagad ierindo sestajā vietā.

Otrais ar rezultātu 9,89 sekundes bija tagad jau eksčempions Kolmena tautietis Džastins Getlins, trešais ar personisko rekordu 9,90 sekundes - kanādietis Andrē de Grasse.

Tāllēkšanā pārliecinoši uzvarēja jamaikietis Tadžejs Geils, kurš pirmajā mēģinājumā aizlēca 8,46 metrus, nākamie divi lēcieni viņam netika ieskaitīti, bet pēc ceturtā, kurā viņš sasniedza izcilu rezultātu 8,69 metri, atlikušos divus lēcienus čempions izlaida. Otrais ar 8,39 metriem finišēja amerikānis Džefs Hendersons, trešais - kubietis Huans Migels Ečevaria ar 8,34 metriem.

10 000 metros sievietēm ātrākā bija Nīderlandi pārstāvošā etiopiete Sifana Hasana, kura distanci veica 30 minūtēs un 17,62 sekundēs. Viņa apsteidza Etiopijas staieri Letesenbetu Gideju, kas distanci veica 30 minūtēs un 21,23 sekundēs, un kenijieti Agnesi Jebetu Tiropu, kas finišēja pēc 30 minūtēm un 25,20 sekundēm.

Vesera mešanā sievietēm uzvarēja amerikāniete Deana Praisa, kura veseri raidīja 77,54 metru tālumā, apsteidzot polieti Joannu Fjodorovu ar 76,35 metriem un ķīnieti Dženu Vanu ar 74,76 metriem.

Tikmēr jauktajā 4x400 metru stafetē, kur divus posmus skrien sievietes un divus - vīrieši, ASV izlase ar Tairelu Ričardu, Obi Igbokvi, Džesiku Bērdu un Džasmīni Blokeru sastāvā sasniedza pasaules rekordu, hronometru priekšskrējienā apstādinot pēc trim minūtēm un 12,42 sekundēm. Fināls šajā disciplīnā notiks svētdien.

Kārtslēkšanā pamatsacensībās neiekļuva 2012.gada olimpiskais čempions francūzis Reno Lavilenjē, kurš pārvarēja vien 5,60 metru augstumu. Viņam kompānijā mājās brauks arī 2011.gada pasaules čempions  polis Pāvels Vojcehovskis un 2014.gada pasaules čempionāta uzvarētājs telpās grieķis Konstantinoss Filipidis, kuri pārvarēja 5,70 metru augstumā novietoto latiņu tikai ar trešo mēģinājumu.

Diska mešanā pamatsacensībās neiekļuva pretrunīgi vērtētais olimpiskais čempions vācietis Kristofs Hartings, kurš ar 63,08 metriem par 23 centimetriem atpalika no labāko divpadsmitnieka, un 2015.gada pasaules čempions polis Pjotrs Malahovskis, kurš disku aizmeta 62,20 metrus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu