Latvijas motokrosisti ar 8. vietu sasniedz visu laiku labāko rezultātu Nāciju kausā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Nāciju kausa motokrosā izlase - Toms Macuks (no kreisās), Dāvis Ivanovs un Pauls Jonass.
Latvijas Nāciju kausa motokrosā izlase - Toms Macuks (no kreisās), Dāvis Ivanovs un Pauls Jonass. Foto: https://www.lamsf.lv/

Latvijas motokrosa izlase, kuras sastāvā ir Pauls Jonass, Toms Macuks un Dāvis Ivanovs, svētdien Asenas trasē Nīderlandē izcīnīja astoto vietu Nāciju kausā.

Astotā pozīcijā par motokrosa olimpiskajām spēlēm dēvētajās sacensībās Latvijas izlasei ir visu laiku labākais rezultāts.

Tikmēr par čempioniem tika kronēti mājinieki Nīderlandes motosportisti, kuri no troņa gāzuši francūžus.

Sacensību laikā Asenas trasē pamatīgi lija, tādējādi bija dubļains segums un ļoti sarežģīti braukšanas apstākļi.

Pirmajā braucienā, kurā notika sacensības MXGP un MX2 klasēs, uzvarēja slovēnis Tims Gajsers, bet Ivanovs un Macuks bija attiecīgi 26. un 28.pozīcijā. Otrajā braucienā, spēkojoties "Open" un MX2 klases sportistiem, pirmais finišēja nīderlandietis Glens Koldenhofs, bet otrais bija Jonass, kamēr 22.vietu izcīnīja Ivanovs.

Savukārt trešajā braucienā ar "Open" un MXGP klases sportistu dalību vēlreiz uzvarēja Koldenhofs, otrais bija Gajsers, bet aiz slovēņa finišēja Jonass, kamēr Macuks bija 20.pozīcijā.

Kopvērtējumā ar 18 punktiem uzvarēja Nīderlandes izlase, kuras sastāvā bez Koldenhofa bija Džefrijs Herlingss un Kalvins Vlānderēns. Otro vietu ar 47 punktiem guva Beļģija, bet trešā ar 58 punktiem bija Lielbritānija.

Augsto ceturto vietu ar 64 punktiem izcīnīja Igaunija, bet Latvija ar 73 punktiem bija astotajā pozīcijā, pirmajam pieciniekam zaudējot piecus punktus.

Nāciju kausa ieskaitē piedalījās 20 valsts, neņemot vērā sliktāko rezultātu no sešiem sportistiem.

Jau ziņots, ka kvalifikācijā Latvija izcīnīja sesto vietu.

Pērn Nāciju kausa izcīņa norisinājās ASV, taču Latvija pirmo reizi pēdējo 19 gadu laikā nebija pārstāvēta prestižajās sacensībās. Iepriekšējos piecus gadus pēc kārtas Nāciju kausā triumfēja francūži.

Pirms diviem gadiem Latvijas izlases sastāvā bija Macuks, Kārlis Sabulis un Kristers Drevinskis. Jonass iepriekšējo reizi Latviju Nāciju kausā pārstāvēja 2015.gadā, taču kritiens treniņā viņam liedza piedalīties sacīkstēs.

Latvijas pārstāvis par Nāciju kausa izcīņas čempionu vienīgo reizi kļuvis 1968.gadā, kad to PSRS izlases sastāvā spēja paveikt Arnis Angers. Neatkarības gados Latvija savu līdz šim labāko rezultātu sasniedza 1992.gadā, kad salīdzinoši mazā konkurencē izcīnīja 11.vietu, bet pēc tam sekmīgākais bijis 2014.gads, kad savās mājās "Zelta zirga" trasē Ķegumā tika gūta 12.vieta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu