Timmam 16 gūti punkti pret Štelmahera vadīto "Kalev"/"Cramo"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: bckhimki.ru

Latviešu basketbolists Jānis Timma svētdien guva 16 punktus Vienotās līgas spēlē, kaldinādams Maskavas apgabala "Himki" komandas uzvaru.

Timmas un Daira Bertāna pārstāvētā "Himki" viesos ar rezultātu 86:63 (23:22, 20:11, 23:20, 20:10) pārspēja Latvijas izlases galvenā trenera Roberta Štelmahera vadīto Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuras sastāvā ar desmit punktiem izcēlās Aigars Šķēle.

Timma laukumā pavadītajās 22 minūtēs un 53 sekundēs realizēja visus trīs divpunktu metienus, vienu no deviņiem tālmetieniem un septiņus no astoņiem soda metieniem. Viņš sezonas pirmajās divās spēlēs realizēja vien vienu no 20 "trejačiem".

Tāpat krāslavietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja sešas piezīmes, nopelnot 13 efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Bertāna nebija pieteikumā.

Pretinieku rindās Šķēle laukumā pavadīja 25 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā grozā meta četrus no astoņiem divpunktu metieniem un abus "sodiņus", bet nerealizēja savu vienīgo tālmetienu.

Viņa kontā bija arī piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena kļūda, divas pārtvertas bumbas, divas piezīmes, pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 14 efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Timma, bet zaudētājiem 18 punktus iemeta Janari Joesārs.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu