Valmieras futbolisti uzvar "Ventspili" un turpina cīņu par Eirokausiem; "Liepāja" grauj "Jelgavu"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Ikaunieks
Jānis Ikaunieks Foto: Mārtiņš Sīlis, FK Liepāja

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepājas" komandas svētdien svinēja uzvaras "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačos.

Valmierieši savā laukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja "Ventspils" vienību.

Spēles pirmais puslaiks ritēja asā cīņā, bet vārti tika gūti otrā puslaika pirmajā pusē, kad 58.minūtē Toluvalase Arokodare saņēma bumbu uz soda laukuma līnijas, apmānīja vairākus ventspilniekus un raidīja bumbu tīklā. Mača turpinājumā mājiniekus glāba gan vārtsargs Vladislavs Lazarevs, gan vārtu stabs.

Tuvojoties pamatlaika beigām, "Ventspils" soda laukumā tika nogāzts Žorže Teišeira. Uz viesu vārtiem nozīmēja 11 metru soda sitienu, kuru pats portugālis arī realizēja, 88.minūtē panākdams 2:0. Tiesa, kompensācijas laikā Teišeira tika pie otras dzeltenās kartītes, tādējādi nevarēs valmieriešiem palīdzēt nākamajā cīņā.

Šosezon abas vienības iepriekš tikušās trīs reizes, visām šīm spēlēm noslēdzoties neizšķirti. Pirmā tikšanās reize aprīlī noslēdzās ar rezultātu 1:1, mājās spēlējot valmieriešiem, bet nākamās divas cīņas notika Kurzemē, abām spēlēm noslēdzoties ar rezultātu 2:2. Savstarpējos dueļos pēdējā uzvara pieder "Ventspilij".

Vēlāk "Liepāja", kas sestdien šķīrās no galvenā trenera Aleksandrs Starkova, mājās ar 3:1 (0:0) uzvarēja "Jelgavu".

Pēc blāva pirmā puslaika liepājnieki otrajā spēles daļā devās laukumā ar pavisam citu enerģiju, kā rezultātā jau 47.minūtē pēc stūra sitiena ar 1:0 panāca Jānis Ikaunieks, kurš bija precīzs ar galvu. Puslaika vidū, 67.minūtē, Amansiu Fortešs izdarīja piespēli uz tālo vārtu stabu, bet neveiklais sitiens deva vēl lielāku efektu - bumba kuriozi ielidoja vārtos. 

Nākamo triecienu viesi saņēma 76.minūtē, kad Ričards Fraidejs pretuzbrukumā panāca jau 3:0 liepājnieku labā. Laukuma saimnieki, sajutuši uzvaras garšu, sāka spēlēt vaļīgāk, kā rezultātā pēc vārtsarga Valentīna Raļkeviča kļūdas Ņikita Ivanovs vienus vārtus atguva.

Abas komandas šosezon jau aizvadījušas trīs savstarpējus dueļos, divos no tiem triumfējot "Liepājai". Pēdējā spēle, kura noslēdzās ar rezultātu 0:0, notika jūlijā.

Šajā kārtā nespēlēs Jūrmalas "Spartaks", bet "Riga" jau pirmdien var nodrošināt sev uzvaru čempionātā.

Ar 57 punktiem 26 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par 11 punktiem mazāk ir 27 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 43 punktiem 28 spēlēs seko "Ventspils", bet 40 punkti 27 mačos tagad ir "Spartaks" vienībai. Vēl 38 punkti 27 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, bet 32 punktus 27 cīņās iekrājusi "Liepāja", kamēr 29 punkti 27 spēlēs ir "Jelgavai". Tikmēr 26 punkti 26 spēlēs iekrāti "Daugavpilij", bet pēdējā ar 24 punktiem 27 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu