Rīgas "Dinamo" zaudē spēcīgajai Sanktpēterburgas SKA

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas ''Dinamo'' vārtsargs Andrejs Makarovs (nr. 35, sarkans).
Rīgas ''Dinamo'' vārtsargs Andrejs Makarovs (nr. 35, sarkans). Foto: Edijs Pālens/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien regulārā čempionāta mačā savā laukumā bija spiesta atzīt līgas granda Sanktpēterburgas SKA pārākumu, piedzīvojot piekto zaudējumu pēc kārtas. 

SKA svinēja uzvaru ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0), sagādājot rīdziniekiem piekto zaudējumu pēc kārtas.

Vārtus guva Artjoms Zubs, Jaroslavs Dibļenko un Jevgeņijs Ketovs.

Pirmajā trešdaļā rezultātu atklāja Zubs, apslidojot rīdzinieku vārtus un panākot 1:0 11.minūtē. Otrā trešdaļa beidzās bez vārtu guvuma, bet pēdējā periodā SKA iemeta vēl divus vārtus, punktu pieliekot ar pretuzbrukumu, kurā ripa vārtos iekrita no mājinieku spēlētāja.

Rīdzinieku vārtos debitēja krievu vārtsargs Andrejs Makarovs, kurš vārtos atvairīja 27 no 30 metieniem.

Rīdzinieki pirms tam zaudēja visās trīs izbraukuma cīņās, bet kopumā šosezon spēle viesos bijusi īpaši neveiksmīgi, jo "Dinamo" sešos mačos palikusi bez punktiem un iekrājusi vārtu attiecību 5:30. Latvijas klubs bija zaudējis četrās spēlēs pēc kārtas, bet kopumā pēdējos astoņos mačos gūta tikai viena uzvara, turklāt tā pati izcīnīta papildlaikā. 

Turpretī SKA bija uzvarējusi divos mačos pēc kārtas, ar 4:1 pārspējot Ufas "Salavat Julajev" un Maskavas "Dinamo" vienības.

"Dinamo" trešdien savā laukumā uzņems Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard" komandu, sestdien viesosies pie Maskavas CSKA, bet nākamnedēļ aizvadīs divas mājas spēles ar Maskavas apgabala "Vitjaz" un Minskas "Dinamo" vienībām.

Rīgas klubs papildinājis sastāvu ar krievu vārtsargu Andreju Makarovu, kurš šosezon Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandas Voroņežas "Buran" sastāvā piecās spēlēs vidēji ielaidis 2,51 ripu un atvairījis 91,7% metienu.

Viņa kontā ir viena spēle arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet pēdējās sezonas krievs nav spējis nostiprināties pat KHL komandās. Tāpat komandā vairs nespēlēs vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Jākobs Berjlunds.

Rīgas komanda tagad ar sešiem punktiem desmit spēlēs ieņem pēdējo, 12.vietu Rietumu konferencē, bet SKA ar 19 punktiem 13 cīņās ir otrā.

"Dinamo" un SKA vienības KHL pirms šīs spēles savā starpā bija spēkojušās 36 reizes, no kurām rīdzinieki uzvarējuši 12, deviņas reizes gūstot virsroku pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā trijos no četriem mačiem uzvarēja SKA.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu