Grigorjeva: Gribu olimpisko medaļu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Grigorjeva
Anastasija Grigorjeva Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas brīvās cīņas meistare Anastasija Grigorjeva ir gatava gaidīt olimpisko medaļu arī līdz 2024.gada spēlēm, intervijā laikrakstam "Diena" pauda sportiste.

Pēc bronzas medaļas šā gada Eiropas čempionātā Bukarestē un uzvaras Eiropas spēlēs Minskā pasaules čempionātā svara kategorijā līdz 68 kilogramiem Anastasija Grigorjeva nepārvarēja astotdaļfināla barjeru.

Pasaules meistarsacīkstes bija vienas no kvalifikācijas sacensībām 2020.gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, taču iespēja startēt Japānā vēl nav zudusi, jo nākamgad notiks kvalifikācijas turnīri.

"Uzskatu, ka tik un tā kvalificēšos olimpiskajām spēlēm, kaut vai tas tagad būs diezgan pagrūti," laikrakstam "Diena" teica sportiste, kura tikai pirms nepilna gada kļuva par mazā Alana mammu.

"Ir divi turnīri, un jātiek finālā. Divi mērķi, kāpēc es paliku sportā, - gribu medaļu olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionāta zeltu. Nekas nemainās, izredzes 50 uz 50."

Cīkstone stāsta, ka lielu daļu treniņdarba aizvada mājās, un uz treniņnometnēm, lai sparingotu ar sievietēm, mazuļa dēļ pagaidām izbraukāt nav viegli. Sportiste atzīst, ka vīrieši - sparingpartneri viņu saudzē.

"Diezgan grūti atrast augsta līmeņa sportistes, kuras varētu braukt sparingot ar mani. Nav tik daudz kā puišiem," uz grūtībām treniņprocesā norāda cīkstone.

"Neviens nelaidīs pie manis tiešās konkurentes, lai palīdzētu gatavoties."

Neveiksme pavasarī olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros neietekmēs Grigorjevas plānus. "Ja netikšu uz Tokiju, ko pat negribas iedomāties, noteikti turpināšu gatavoties nākamajām olimpiskajām spēlēm," "Dienai" par mērķiem bilda sportiste.

"Gribu medaļu, un, ja tas prasīs vēl četrus gadus, tad es būšu gatava."

Grigorjeva ir divkārtēja pasaules meistarsacīkšu bronzas ieguvēja, kā arī četrkārtēja Eiropas čempione un, kā jau minēts, šā gada Eiropas spēļu uzvarētāja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu