Zasulauka kaķu parka minkas varēs vērot tiešraidē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaķis. Ilustratīvs attēls.
Kaķis. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Nākamgad pavasarī Rīgā, Pārdaugavā, plānots uzsākt kaķu parka labiekārtošanas darbus. Kaķu ikdienas gaitas varēs vērot arī tiešraidē, stāstīts raidījumā "900 sekundes".

Rīgā, Pārdaugavā, iecerēts izveidot kaķu parku. Četrkājainos parka iemītniekus būs iespējams vērot tiešsaistē. Ja kāds kaķis iepatiksies, skatītājs to varēs adoptēt. Projektu veido labdarības biedrības "Šrī Ganeša" pārstāvji, kuri jau vairākās Latvijas pilsētās ir uzstādījuši kaķu namiņus.

Projekta autoru biedrības "Šrī Ganeša" pārstāve Anna Patkina norāda, ka kaķu mājiņas atradīsies slēgtā teritorijā. Laikā, kad parks būs atvērts, kaķus varēs apciemot. 

"Pa perimetru mēs plānojam izveidot celiņus un ierīkot soliņus, lai apmeklētāji var atnākt pastaigāties un atpūsties,” saka biedrības ”Šrī Ganeša” pārstāve.

Noskatītā teritorija, kur šobrīd bieži redzami suņu saimnieki ar saviem mīluļiem, atrodas Zasulaukā – Kandavas un Tapešu ielas krustojuma teritorijā.

Paredzēts, ka šajā teritorijā dzīvos līdz 100 kaķiem, katram kaķim būs sava mājiņa, kur saņemt ēdienu vairākas reizes dienā. Teritorija, kas būs iežogota, ir vairāk nekā 7000 kvadrātmetru liela. 

» Rīgā kaķiem būs savs mikrorajons? Zasulaukā plānots izveidot klaiņojošo kaķu koloniju

Teritorijas labiekārtošanu paredzēts sākt nākamajā pavasarī. Ar Rīgas domi viss ir saskaņots, kā arī Vides pārvalde un Pārtikas un veterinārā dienesta speciālisti pret projektu neiebilst. Kaķu parkā tiks vesti dzīvnieki no tuvējās apkārtnes, tomēr tas notikas tikai pēc tam, kad kaķi būs apmeklējuši veterinārārstu.

“Sterilizēti, vakcinēti, čipoti, medicīniskā apskate katram būs, un, kad viņš būs vesels, tad pats varēs izvēlēties, kādā mājiņā grib dzīvot,” stāsta biedrības ”Šrī Ganeša” pārstāve.

Projekta īstenotājiem jau ir pieredze. Vairākās Latvijas pilsētās veiksmīgi uzstādīti kaķu namiņi, taču Rīgas projekts plānots daudz vērienīgāks. Teritorijas apkārtnē tiks izvietotas augstas izšķirtspējas kameras, kas paredzētas tiešraides nodrošināšanai sociālajos tīklos. Biedrības pārstāvji visas detaļas neatklāj, taču zināms, ka kaķu video būs orientēts tieši Rietumeiropas valstu iedzīvotāju uzmanības pievēršanai.

Zasulauka apkārtnes iedzīvotāji par jauno kaķu parku jau ir dzirdējuši un viedokļi dalās.

“Es apsveicu tos cilvēkus, kas ar to ņemas, bet, lai nu viņiem veicas! Es domāju, ko viņi ziemā darīs, taču sniegs,” saka kāda rīdziniece. Savukārt cita sieviete min, ka "Nav slikti, no vienas puses, ka kāds rūpējas par kaķīšiem, bet, no otras puses, cilvēki met to ēdienu, tad atkal tās vārnas lidinās un visu izmētā.”

Kaķu pilsētiņas projekta īstenošanu pilnībā ir uzņēmusies biedrība ”Šrī Ganeša”, kas nožogojumu, namiņus un citas nepieciešamās lietas plāno izgatavot saviem spēkiem vai iegādāties par iedzīvotāju ziedojumiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu