Kurās valstīs dzīvo visvairāk bagātnieki? Pētījumā apkopotas miljardieru dzīvesvietas (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Ikgadējais ziņojums "Wealth-X's 2019 World Ultra Wealth" apkopojis desmit valstis, kurās dzīvo 72% no pasaules visbagātākajiem cilvēkiem. Kā izrādās, vairākas no šīm valstīm atrodas Eiropā.

Ziņojumā ultrabagāta persona tiek definēta kā cilvēks, kura bagātība sasniedz vismaz 30 miljonus dolāru.

10. Šveice

Šajā valstī dzīvo 6145 bagātnieki un viņu kopējā bagātība - 808 miljardi dolāru. Šveice piesaista tehnoloģiju uzņēmējus, jo biznesa vide ir ļoti inovatīva un nodokļu politika - uzņēmējiem draudzīga.

9. Itālija

Šajā valstī dzīvo 6270 bagātnieki un viņu kopējā bagātība - 708 miljardi dolāru. Itālijā ne tikai dzīvo miljardieri, bet uz turieni daudzi dodas arī atpūsties - Amalfi krastu, Portofino, Kapri, Milānu un Venēciju bieži apmeklē ļoti bagāti un ietekmīgi ļaudis.

8. Honkonga

Šajā valstī dzīvo 8950 bagātnieki un viņu kopējā bagātība - 1,18 triljoni dolāru. Honkonga sen zināma kā pasaules finanšu centrs, turklāt tai ir ciešas tirdzniecības saites ar Ķīnu, Eiropu un ASV.

7. Lielbritānija

Šajā valstī dzīvo 9575 bagātnieki un viņu kopējā bagātība - 1,01 triljons dolāru. Lielbritānijas elastīgais akciju tirgus un dažādas peļņas iespējas piesaistījušas daudz bagātnieku.

6. Francija

Šajā valstī dzīvo 10145 bagātnieki un viņu kopējā bagātība - 1,05 triljoni dolāru. Daudzi franču miljardieri bagātību ieguvuši, darbojoties modes un dažādu luksus preču biznesā.

5. Kanāda

Šajā valstī dzīvo 10395 bagātnieki un viņu kopējā bagātība - 1,05 triljoni dolāru. Kā noskaidrots, Kanādas bagātnieki kļūst vēl bagātāki ātrāk nekā citi.

4. Vācija

Šajā valstī dzīvo 15685 bagātnieki un viņu kopējā bagātība - 1,85 triljoni dolāru. Vācijas ekonomiskā izaugsme gan 2018 gada otrajā pusē manāmi samazinājās.

3. Japāna

Šajā valstī dzīvo 17855 bagātnieki un viņu kopējā bagātība - 1,67 triljoni dolāru. lai gan Japānas bagātību ietekmēja pieprasījuma samazinājums no Ķīnas un elektronikas patēriņa samazināšanās, jenas stiprināšana attiecībā pret dolāru to palīdzēja līdzsvarot.

2. Ķīna

Šajā valstī dzīvo 24965 bagātnieki un viņu kopējā bagātība - 3,76 triljoni dolāru. Akciju tirgus kritums un valūtas lejupslīde pret dolāru gan samazināja Ķīnas bagātnieku portfeļus.

1. ASV

Šajā valstī dzīvo 81340 bagātnieki un viņu kopējā bagātība - 9,84 triljoni dolāru. ASV ir šī topa neapšaubāms līderis - ASV dzīvojošo bagātnieku kopējā naudas summa pārsniedz visas iepriekšējās piecas valstis kopā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu