"Fortūnas piekrāptie" un "Pegaza pakavu nospārdītie" drīz varēs rast glābiņu Mākslinieku krīzes centrā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Otas. Ilustratīvs attēls.
Otas. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Oktobrī galerijas "Low" telpās Ģertrūdes ielā durvis vērs "Mākslinieku krīzes centrs". Centra mērķis ir "nodrošināt atbalstu Fortūnas piekrāptajiem un Pegaza pakavu nospārdītajiem radošajiem gariem", teikts galerijas paziņojumā presei.

No 4. līdz 31. oktobrim "Mākslinieku krīzes centrs" darbosies kā "patversme nenovērtētiem mākslas darbiem un diennakts palīdzības dienests, kas sniegs patvērumu, atbalstu grūtā brīdī un nomierinās satrauktos prātus".

Krīzes centrs darbosies galerijā "Low". "Galerijas telpas būs neierasti mājīgas – salti balto sienu krāsojumu aizstās omulīgi bēši gleznojumi, mūžīgi smago jautājumu: "Kur gan man likties izstādes atklāšanā?" – atrisinās ērtu sēdmēbeļu izvietojums ierasti tukšajā telpā, bet klusinātais apgaismojums ļaus noslēpt ne vien nepilnības nenovērtētajos māksliniekos un neveiksmīgajos darbos, bet arī skatītāju sejās," sola centra saimnieki.

Šajās "uzlabotajās" galerijas telpās būs apskatāmas mākslinieciskas neveiksmes, kuras papildinās četru kultūras darboņu vadītu pasākumu sērija:

4. oktobrī: mākslinieku zupas virtuve "Burti bezsvara stāvoklī" ar Darju Meļņikovu,

5. oktobrī: raidījuma "Lejasmeijere" izbraukuma birojs ar Ievu Lejasmeijeri,

6. oktobrī: bērnu vakars ar Ilmāru Šlāpinu,

7. oktobrī: krīzes centra slēgšana ar mākslinieku Alekseju Gordinu un "Monumentālās kafejnīcas" torti.

Galerija "LOW" savā facebook lapā norāda, ka ir bezpeļņas mākslinieku vadīta telpa. Izstāžu programma galvenokārt koncentrējas uz mūsdienu un grafisko mākslu, ilustrācijām un zīmējumiem. Galerijas funkcionē kā atbalsta vieta māksliniekiem, tā atbalsta jaunos talantus, rada dažādus sadarbības projektus un nodrošina telpu spontānām idejām. 

Galerija atvērta katru dienu no plkst. 17 līdz 20. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu