Irānas prezidenta brālim piespriesti pieci gadi cietumā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Irānas prezidenta Hasana Ruhani brālim saistībā ar apsūdzībām finanšu noziegumos piespriesti pieci gadi cietumā, otrdien pavēstīja tiesu sistēmas pārstāvis sakariem ar presi Golams Hoseins Esmaili.

Hoseinam Fereidunam arī jāatmaksā valstij visa summa, ko viņš atbilstoši apsūdzības puses versijai ieguvis finansiālu nelikumību ceļā.

Zemākas instances tiesā viņam tika piespriesti septiņi gadi cietumā, bet apelācijas tiesa soda termiņu samazinājusi līdz pieciem gadiem, sacīja Esmaili.

Fereiduns tika aizturēts 2017. gadā, bet vēlāk pret galvojumu atbrīvots, tomēr izmeklēšana pret viņu un vēl sešiem līdzzinātājiem turpinājās.

62 gadus vecais vīrietis bija līdzās brālim kā konsultants no 2015. gada līdz aizturēšanai, arī starptautisko kodolsarunu pēdējā posmā 2015. gadā, tomēr lielas politiskās ietekmes viņam neesot bijis.

Irānas reformisti jau labu laiku apsūdz Irānas stingrā kursa piekritējus, ka viņi mēģina kaitēt Ruhani, vēršoties pret viņa brāli. Prezidents par šo lietu nav izteicies.

Prezidenta sākotnējais uzvārds bija Fereiduns. Viņš izvēlējās sev uzvārdu Ruhani, pabeidzot teoloģijas studijas. Tulkojumā šis vārds nozīmē "garīdznieks" vai "garīgs".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu