"Kristaps izskatās lieliski!" Porziņģa treneris par pirmo komandas treniņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP / Scanpix

Jaunā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) sezona tuvojas straujiem soļiem, līdz ar to, arī komandas aktīvi uzsāk gatavošanās procesu. Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails pēc komandas pirmā treniņa slavēja Kristapa Porziņģa parādīto sniegumu, kā arī uzsvēra pozitīvo gaisotni komandā, vēsta "Mavs.com".

Kārlails priecājās par jauno līderu sniegumu komandas pirmajā treniņā, piebilstot, ka ari neierasti, ka zālē neatrodas Dirks Novickis.

"Šis Kristapam bija pirmais īstais treniņš ilgā laika periodā. Viņš izskatījās lieliski. Es teiktu, ka pirmais treniņš bija ļoti pozitīvs visai komandai. Puiši patiešām strādā smagi," stāsta komandas treneris. "Apziņa, ka Porziņģis un Dončičs ir mūsu jaunie līderi priecē, bet, tajā pašā laikā, tas ir arī nedaudz biedējoši. Tagad šie puiši noteiks komandas kultūru."

Par jaunajiem spēlētājiem izteicās arī cits kluba spēlētājs, Tims Hardavejs juniors: "Mēs sākam būvēt savu identitāti ap šiem puišiem. Viss sākas un beidzas ap viņiem."

Pēdējās 2 dekādes kluba līdera loma gūlās uz Dirka Novicka pleciem, bet tagad, kad leģendārais vācietis ir noslēdzis spēlētāja gaitas, komandai būs nepieciešams meklēt jaunus vadoņus. Vaicāts par atbildību jaunajā sezonā, slovēņu jaunā superzvaigzne Luka Dončičs atbildēja īsi: "Jāturpina Dirka iesāktais"

Arī Porziņģis uzvēra, ka priecājas par iespēju spēlēt ar Dončiču: "Man ir interesanti, cik Luka ir bīstams spēlētājs laukumā, cik viņš spēs mazināt pretinieku spiedienu uz mani un cik es - uz viņu. Domāju, ka kāds laiks paies, kamēr sapratīsim, ko vienam no otra gaidīt, un varēsim saprasties bez runāšanas."

Latviešu spēlētājs arī norādīja, ka nav priecīgs par iespējamo minūšu ierobežojumu. "Protams, negribu izlaists spēles. Man patīk sacensties, bet saprotu, ka piesardzības pēc, kādu spēli vajadzēs izlaist vai arī citā mačā būs jāspēlē mazāk kā ierasts."

Jaunā NBA sezona sākas 22. oktobrī, bet "Mavericks" pirmo spēli aizvadīs dienu vēlāk, kad Dalasā viesosies Dāvja Bertāna Vašingtonas "Wizards".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu