"Šaujiet viņiem kājās!" Tramps ierosina veidus, kā apturēt robežpārkāpējus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Donalds Tramps.
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps, tiekoties ar Baltā nama padomniekiem martā Ovālajā kabinetā, rosinājis, ka karavīri varētu raidīt šāvienus robežpārkāpējiem kājās, vēsta laikraksts "New York Times".

Prezidents jau iepriekš publiski bija ierosinājis, ka uz migrantiem, kas karavīrus apmētā ar akmeņiem, karavīri varētu raidīt šāvienus. Tomēr prezidentam norādīts, ka tas nebūtu likumīgi.

Vēlāk kādā sanāksmē, kā atminējās padomnieki, Tramps rosinājis, ka karavīri varētu raidīt šāvienus migrantiem kājās, lai viņus apturētu. Tomēr prezidentam paskaidrots, ka arī tas nebūtu likumīgi, vēstīja laikraksts.

Sanāksme martā sākusies, prezidentam paužot neapmierinātību par situāciju imigrācijas jomā. Tramps ierosinājis slēgt visu 3100 kilometru garo robežu ar Meksiku līdz nākamās dienas pusdienlaikam.

Padomniekiem radušās bažas, ka līdz ar prezidenta rīkojumu Meksikā paliktu iestrēguši amerikāņu tūristi, turklāt robežas slēgšana abās valstīs radītu ekonomikas krīzi.

Privāti prezidents vairākkārt runājis par robežas nocietināšanu. Viņš minējis aizsarggrāvjus, kuros mitinātos čūskas un aligatori, un mudinājis padomniekus veikt aprēķinus par izmaksām.

Tramps arī gribējis, lai robežmūris būtu elektrificēts un lai tam būtu asas smailes, laikrakstam stāstījuši padomnieki.

Kad padomnieki norādījuši, ka daži Trampa ierosinājumi ir nelikumīgi, viņš sadusmojies.

"Jūsu dēļ es izskatos pēc idiota," vēsta laikraksts, atsaucoties uz vairākām amatpersonām, kas bijušas telpā. "Es kandidēju ar šo tēmu, tas ir mans jautājums."

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu