Sprinteris Noā Lails: Nesakiet, ka esmu jaunais Bolts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Noā Lailss
Noā Lailss Foto: SIPA/Scanpix

Amerikāņu sprinteris Noā Lailss pēc triumfa pasaules čempionāta 200 metru distancē medijiem atklāja, ka viņš nevēlas, lai viņu sauc par Useinu Boltu, kurš savulaik bija vadošais pasaules sprinteris.

Amerikāņu sprinteris Lailss otrdien Dohā pasaules čempionātā vieglatlētikā triumfēja 200 metru distancē.

Lailss finālā distanci veica 19,83 sekundēs, par 0,12 sekundēm pārspējot tuvāko sekotāju Andrē de Grassi no Kanādas, bet vēl trīs sekundes simtdaļas lēnāks bija Ekvadoras sprinteris Alekss Kvinjoness.

"Tieši pirms gada es pirmo reizi sāku skriet. Padomājiet par to," teica Lailss. "Nesakiet, ka es esmu jaunais Bolts. Es esmu es pats. Ja es jums patīku, labprāt izklaidēšu jūs. Šis ir mans laiks."

Zīmīgi, ka Lailss 100 un 200 metru distanci noskrējis ātrāk nekā to pašu šajā vecumā darīja Bolts.

"Šī gada laikā neskaitāmas reizes esmu iedomājies, ka vēlos kļūt par pasaules čempionu. Esmu to ierakstījis telefonā un regulāri to atgādināju sev, braucot mašīnā. Domāju par to visu laiku, un beidzot man tas ir izdevies," teica 200 metru čempions.

"Nezinu, cik cilvēki ir spējuši savā pirmajā pasaules čempionātā izcīnīt zeltu, bet es to paveicu. Zināju, ka nav svarīgi, kādā situācijā es nonākšu, jo vienmēr spēšu atrast veidu, kā no tās "izlīst"," pārliecināts par savām spējām bija Lailss.

Tikmēr sprinteris de Grassi savai 100 metru bronzas medaļai pievienoja arī sudrabu 200 metros.

"Domāju, ka daļēji esmu atgriezies, lai arī biju nedaudz noguris pirms fināla," teica sportists, kurš pēdējos divus gadus cīnījies ar kājas augšstilba muskuļu savainojumiem. "Mēģinot atgriezties, vairākkārt nācās pakāpties atpakaļ, jo ne katru dienu es varēju pilnvērtīgi trenēties. Tāpat baidījos, ka atkal iedzīvošos savainojumā."

Pasaules čempionāts noslēgsies svētdien, kad desmit dienu laikā sportisti būs sadalījuši 49 medaļu komplektus.

Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāv 12 sportisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu