"Es tikai centos turēt tempu." Deviņgadīgs puisēns skrējienā pārspēj pat pieaugušos (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skrejiens
Skrejiens Foto: AFP/SCANPIX

Aizvadītajā nedēļā kādā skrējienā Minesotā notika amizants atgadījums. Kāds deviņgadīgs puisēns ar savu ātrumu pārsteidza visus, pat savu māti, kura jau paspēja uzsākt dēla meklēšanu, ziņo "The Gurdian".

Skrējiens bija sadalīts divās disciplīnās, bērni sacentās piecu kilometru distancē, savukārt, pieaugušie labāko noskaidroja desmit kilometru trasē. Par uzvarētāju abās disciplīnās kļuva viena persona - deviņgadīgais puisēns Keids Lovels.

Puisēna māte, atsaucot atmiņā sacīkstes, stāsta, ka gaidīja savu dēlu pie finiša līnijas, bet atvase kavējās aizdomīgi ilgi. Kad finišu sasniedza bērni, kuri noteikti, pēc mātes domām, bija lēnāki par Keidu, viņa iesēdās automašīnā un devās trasē, lai meklētu dēlu. 

"Es biju panikā. Visiem apkārtējiem teicu, ka ir jāatrod mans dēls. Iesaistīju pat ugunsdzēsējus," meklēšanu atceras Keida māte.

Tiesa, iemesls, kāpēc puisēns bija "pazudis", slēpās citur. Kamēr norisinājās meklēšana, Keids tuvojās uzvarai arī otrā disciplīnā, kurā desmit kilometrus skrēja pieaugušie. Pats skrējējs atminas, ka, tuvojoties finiša līnijai piecu kilometru disciplīnā, kāda sieviete viņu ir mudinājusi skriet citā virzienā.

"Tuvojos pagriezienam uz piecu kilometru distances finišu. Kāda sieviete mudināja mani skriet taisni. Mazliet apjuku, bet turpināju skriet norādītajā virzienā. Izrādās, ka biju sācis skriet desmit kilometru disciplīnā," misēkli atceras Keids.

"Mamma uz mani noteikti bļaus," bija Keida pirmās domas, kad viņš saprata, ka ir aizskrējis nepareizajā virzienā.

Par zēna atrašanās vietu mātei paziņoja viņas vīra brālis, kurš arī piedalījās sacīkstēs. Kad skrējiens bija noslēdzies, tā organizatori Keida mātei paziņoja, ka puisēns ir uzvarējis... desmit kilometru distancē. 

Pēc sacensībām Keida māte skaidroja, ka viņas dēls tik ātri veicis distanci, jo bijis viens pats un kritis panikā.

Jaunais skrējējs distanci veica 48 minūtēs, par minūti apsteidzot tuvāko sekotāju, kurš bija 40 gadus vecs vīrietis.

"Es tikai centos uzturēt savu tempu," pēc uzvaras piezemēti izteicās Keids.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu