Foto: Skandalozās ekstrēmā metāla grupas "Behemoth" koncerts Rīgā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Zeal & Ardor" un "Behemoth" priecē fanus koncertzālē "Palladium".
"Zeal & Ardor" un "Behemoth" priecē fanus koncertzālē "Palladium". Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Ceturtdien, 3. oktobrī, koncertzālē "Palladium" uzstājās viena no skandalozākajām mūsdienu smagā metāla grupām "Behemoth" no Polijas. Grupa, pateicoties radītajai mūzikai un sevis prezentēšanas veidiem, izpelnījusies atpazīstamību visā pasaulē. 

Grupa Rīgā viesojās sava 11 studijas albuma "I Loved You at Your Darkest" ietvaros. 

"Behemoth" izpelnījusies atpazīstamību pateicoties ne tikai radītajai mūzikai, bet arī sevis prezentēšanas veidam. 1991. gadā Polijās pilsētā Gdaņskā dibinātā grupa bieži tiek vērtēta kā savas valsts ekstremālās mūzikas pamatlicēji. Tai ir bijusi nozīmīga loma Polijas smagās mūzikas kultūras veicināšanā un popularizēšanā. 

Grupas mūzika ir piesātināta ar okultisma tēmām. Mūziķi nebaidās no radikālām idejām un ar to ir izpelnījušies sabiedrības uzmanību un cieņu. 2007. gadā koncerta laikā uz skatuves tika saplēsta Bībele, par ko tika ierosināts tiesas process, taču tas mūziķus nav apstādinājis. Arī grupas mūzikas video ir bagāti ar blekmetālam raksturīgajiem simboliem un rituāliem. 

Grupa Latvijā atgriežas pēc 14 gadu pārtraukuma – iepriekšējais "Behemoth" koncerts notika nu jau slēgtajā Rīgas klubā "Salamandra". Vēl pirms tam grupa uzstājusies arī nu jau neeksistējošajā Vecrīgas klubā "Kabata".

Kopā ar "Behemoth" uzstājās arī šveiciešu avangarda projekts "Zeal & Ardor". Koncertā piedalījās arī grupa no Polijas "In Twilight's Embrace", kā arī Norvēģijas apvienība "Whoredom Rife".

Foto: "Behemoth" un "Zeal & Ardor" koncerts Palladium

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu